Rade Serbedzija i Geri Oldman
Rade Šerbedžija i Geri Oldman Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/MUNAWAR HOSAIN / INSTAR Images / Profimedia

Rade Šerbedžija, glumac sa ovih prostora sa najbogatijom internacionalnom karijerom, uskoro će početi snimanje serije u Londonu za Epl TV+ (Apple).

Kako nam je Šerbedžija otkrio, reč je o seriji „Slow Horses“ (radnog naslova „Embankment”), adaptaciji špijunskih romana Mika Herona koga nazivaju Le Kareom 21. veka. Scenario je adaptirao Vil Smit, jedan od scenarista serije „Potpredsednica” (VEEP).

– Ja sam samo pročitao scenario za četiri epizode, u kojima ja igram. To je fantastično! Geri Oldman igra glavnu ulogu a ja imam sve scene s njim. Igram dvostrukog špijuna za koga su mislili da je jedno, a onda se ispostavilo da je bio nešto drugo, toliko je bio vješt – tajnovit je Rade.

Sem Oldmana i Šerbedžije, za sada je potvrđeno da u seriji glume i Džonatan Prajs, Kristin Skot Tomas, Saskija Rivs, Džek Louden, Kristofer Čang, Olivija Kuk, Kris Rajli…

Niz romana Mika Herona na kojima je zasnovana serija bavi se grupom odbačenih špijuna koji su završili u nemilosti MI5 zbog prljavih poslova. Njih predvode bivši „hladni ratnik” Džek Lemb (Oldman) i River Kartrajt (Louden) koji bi da bude novi Džejms Bond.

Kako javljaju strani mediji, snimanje je počelo u Engleskoj decembra prošle godine, a „Dejli mejl” (The Daily Mail) je u februaru objavio i prve paparaco fotografije sa seta.

Serija će ukupno imati 12 epizoda, mada još nije potvrđeno da li je reč o jednoj ili dve sezone.

Na konferenciji za medije u okviru 49. FEST-a Rade Šerbedžija je otkrio kako je trebalo da ima veliki koncert na otvorenom u Beogradu 13. juna, ali je morao da ga otkaže jer putuje u London 24. maja.

– Idem najpre na mjesec dana pa me onda puštaju na mjesec i nešto na Brione, da odigram te svoje uloge (u njegovom pozorištu Ulises – prim.nov), pa se opet vraćam na 40 dana u London – objasnio je.

U razgovoru za Nova.rs Šerbedžija se dotakao i nekih netačnih informacija u vezi sa svojim navodnim ulogama.

– Svašta pričaju, ali ono što me naročito nervira jeste što se sva beogradska štampa raspisala da ja igram jednu od uloga u domaćoj verziji „Dinastije”. A ja nemam nikakve veze s tim. Oni to koriste za reklamu i to me užasno nervira kod nas. Ne govorim o žutoj štampi koja izmišlja najgluplje stvari – o tome ne razmišljam i na to i ne odgovaram – ali ovo je i neka televizija objavila i to je baš sramotno – rekao nam je Rade.

Hteli smo da proverimo i da li su, onda, tačne informacije na njegovom IMDb profilu da su mu među budućim angažmanima dva projekta o Nikoli Tesli. Ispostavilo se da ni to nije baš najpouzdaniji izvor.

– Ima jedan projekat finskog režisera Arta Halonena. Sa njim sam radio film „Anđeo čuvar”. On sada priprema film o Tesli tako da ćemo vijdeti, to jeste nešto ali još nije dobilo zeleno svjetlo – naglasio je Šerbedžija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare