Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Konačno su pribavljene sve saglasnosti za raspisivanje tendera za rekonstrukciju Pozorišta "Boško Buha", saopšteno je iz ovog teatra.

Na adresu Pozorišta „Boško Buha“ 20. aprila stiglo je rešenje kojim MUP Republike Srbije, Sektor za vanredne situacije daje saglasnost na dokumentaciju o predviđenim merama zaštite od požara, čime su konačno pribavljene sve neophodne saglasnosti za raspisivanje tendera za izvođenje radova na rekonstrukciji, precizira se u saopštenju ovog beogradskog teatra.

Desilo se to samo dva dana pre nego što se navršilo 67 godina od kako se Pozorište „Boško Buha“ uselilo u Palatu „Istra“ na adresi Trg republike 3. A na toj adresi članovi ansambla ne igraju već osam godina, s obzirom da su se, zbog obećane rekonstrukcije, iselili još 2015. i od tada igraju, uglavnom u Teatru „Vuk“.

I 20. marta, na Svetski dan pozorišta za decu i mlade, članovi ansambla i zaposleni Pozorišta „Boško Buha“ uputili su, okupivši se u ruiniranim odajama teatra, apel javnosti kako bi se konačno razrešila imovinsko-pravna pitanja u vezi s vlasništvom nad prostorijama u prizemlju Palate „Istra“ i otvorio put za započinjanje renoviranja Pozorišta „Boško Buha“. Nakon ogromne halabuke u medijima, i podrške koji su članovi ansambla dobili u javnosti, primila je delegaciju „Buhe“ premijerka Ana Brnabić i obećala da će se sve rešiti u najkraćem mogućem roku.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

I posle mesec dana, kako navode iz „Buhe“, zahvaljujući brzoj reakciji Vlade Srbije i svih involviranih strana, napravljen je niz neophodnih koraka kao bi se konačno krenulo u rekonstrukciju pozorišta, „na radost publike i svih koji u teatru rade“.

Bonus video: Boško Buha

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar