Foto:Arhiva Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa

Mesna zajednica Elemir i organizacioni odbor manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“ za 2024. objavili su Konkurs za književnu nagradu humorističkog satiričnog žanra (proza, poezije i aforizmi).

Obim svakog ostvarenja kojim se konkuriše za nagradu ne sme da prevaziđe više od 12 strana uobičajenog kompjuterskog slova – font 10, kod proze, dok se poetska ostvarenja, sem pojedničanog naslova, mogu slati i u ciklusu do 10 pesama. Broj aforizama takođe je ograničen na deset strana.

Žiri: Srđan Tešin, Jelena Blanuša i Uglješa Šajtinac Foto: promo Banatski KC

Radovi moraju biti do sada neobjavljeni, potpisani imenom i prezimenom sa adresom i brojem telefona autora. Pravo učeščća imaju svi autori iz zemlje i inostranstva a ponovo mogu učestvovati i autori nagrađeni na prošlogodišnjem konkursu.

Rok prijem radova za akonkurs je 10. jun 2024. i šalju se na adresu: Mesna zajednica Elemir, ulica Žarka Zrenjanina 49, 23208 Elemir sa naznakom „ Za književni konkurs Bal u Elmiru 2024“.

Dodeljuju se ukupno tri nagrade. Prva nagrada je u iznosu pod 50.000 dinara, druga 30.000 dinara i treća u iznosu od 20.000 dinara. Odluku o nagradama donosi tročlani stručni žiri – Uglješa Šajtinac, Jelena Blanuša i Srđan V. Tešin, a uručenje priznanja će biti upriličeno 28. juna 2024. godine u okviru specijalnog programa manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“ u Elemiru.

Bonus video: GOST: Pisac Vladan Matijević

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar