Foto: Nikola Vukelić

Duodrama "Voz" po tekstu Kormaka Makartija u režiji i adaptaciji Voje Brajovića, 6. juna od 20 časova biće izvedena 250. put na Novoj sceni Zvezdara teatra. Predstava je imala svoju premijeru u oktobru 2015. godine i do sada je na matičnoj sceni pogledalo više od 46.000 gledalaca.

– Predstava koja ovoliko traje je najveća radost za glumce. Igramo je devet godina i svaki put u igranju ima nešto novo, zato je to najveći praznik. Ljudi dolaze po nekoliko puta da je pogledaju, da provere šta im se to dopalo, o čemu su se zamislili, o čemu razmišljaju. Jedan čovek ju je odgledao 11. put prošle nedelje. To je predstava koja, kako je rekao Sergej, počinje onda kada se završi – kaže povodom jubileja Voja Brajović.

Foto: Nikola Vukelić

„Voz“ je filozofska drama o dva junaka koji se susreću na železničkoj stanici. Na sceni su dva lika – Beli, koga tumači Voja Brajović kao profesor i Crni, bivši zatvorenik, koga igra Sergej Trifunović.

Pred premijeru ovog komada, Sergej Trifunović je između ostalog rekao:

– Ovo nije pozorišna predstava. Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi, sudarati do kraja života, tog voza bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice, ne mogu znati.

Na matičnoj sceni ovaj „Voz“ je izveden 188 puta, a gostovao je na brojnim scenama i festivalima u našoj zemlji i u inostranstvu, čak 62 puta.

Bonus video: 360 stepeni – Gost Sergej Trifunović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare