Žerar Depardje Foto:EPA/KAY NIETFELD

Slavni francuski glumac Žerar Depardje priveden je jutros u parisku policijsku stanicu kako bi bio saslušan zbog optužbi dve žene da ih je seksualno napastvovao.

Vest o privođenju glumca prenela je TV stanica BFMTV, da bi potom i agencija AFP, pozivajući se na dobro obavešteni izvor, navela da je slavni umetnik u policijskoj stanici radi ispitivanja, jer su ga još dve žene optužile za nedolično ponašanje i seksualni napad.

U pitanju su dva odvojena incidenta. Jedan se desio 2014, a drugi sedam godina kasnije, a oba je, bar javno, Žerar Depardje negirao.

Onaj skoriji, iz 2021. desio se na snimanju filma „Les Volets verts“. Navodno je Depardje dekoraterku jednoga dana, dok je čekao da počne da snima, zgrabio i stisnuo među svoje butine. Počeo je da je dodiruje po struku, grudima i zadnjici i kazao joj: „Nabiću ti svoj veliki… u tvoju …“. Dekoraterku, kojoj su 53 godine, od silovanja je, navodno, spasila treća osoba.

Filmska ekipa je primorala glumca da se izvini zbog nedoličnog ponašanja na setu, što je on i učinio. Međutim, kad je nastavljeno snimanje filma dekoraterki je, kako ona tvrdi, do kraja govorio da je „drolja“.

Nakon što su početkom prošlog oktobra isplivale brojne optužbe na račun neprimerenog ponašanja glumca, Žerar Depardje se obratio javnosti putem otvorenog pisma, objavljenog u „Figarou“. U tom otvorenom pismu, naslovljenom: „Želim konačno da vam kažem moju istinu“, Depardje je naveo da ne može više da dozvoli da sluša ono što se o njemu priča i piše već mesecima, aludirajući time na optužbe glumice Šarlote Arno iz 2018. godine da ju je silovao, kao i navode još 13 žena da se glumac nedolično ponašao na filmskim setovima, dodavši:

– Mislio sam da me to neće dotaći, ali ne, ipak nije tako. Sve me ovo tako dotiče. Još gore, iznuruje…  Nikada, ali nikada nisam napastvovao ženu – izričit je bio Žerar Depardje.

I baš od objavljivanja tog otvorenog pisma ova dekoraterka „više ne može da radi, ima napade anksioznosti i posttraumatski stres“.

Žerar Depardje Foto:EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

A druga žena, zbog koje je Depardje pritvoren radi saslušanja, tvrdi da ju je glumac marta 2014. godine uoči početka snimanja kratkog filma „Le Magicien et les Siamois“. Tada se, kako tvrdi navodna žrtva, nekoliko članova ekipe sastalo u kući Žerara Depardjea u Parizu, zarad poslednjih priprema za snimanje. I glumac je, dalje navodi, pomoćnicu režije, koja je tada imala 24 godine, neprikladno dodirivao po zadnjici, uz nepristojne komentare. Ista stvar ponovila se, tvrdi, i kad je počelo snimanje. Opet ju je dodirivao po intimnim delovima tela uz eksplicitne i neprikladne seksualne predloge…

Bonus video: Vudi Alen u Veneciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare