Izložba "Nastaviće se" Aleksandra Rafajlovića Foto: Promo

Izložba crteža Aleksandra Rafajlovića pod nazivom "Nastaviće se..." biće otvorena u utorak 11. juna u 20 časova u Galeriji Haos.

Kako se program polako približava tridesetogodišnjici našeg rada sa željom da zaokruži jedan specifičan izlagački koncept, smatrali smo da bi bilo nedopustivo da preskočimo neke od značajnih likovnih stvaralaca na našoj likovnoj sceni među koje svakako spada i Aleksandar Rafajlović, poručuju iz Galerije Haos.

Aleksandar Rafajlović je akademski slikar, ulični portretista – kako sam voli da ističe – fotograf, multimedijalni umetnik, konceptualista bez poze – kako su drugi navodili – ličnost posebnog senzibiliteta, radoznala, zanimljiva i samosvojna pojava. Jedan od retkih stvaralaca potpuno posvećenih svojoj umetnosti. Dobitnik brojnih značajnih nagrada i priznanja za doprinos nacionalnoj kulturi.

Izložba „Nastaviće se“ Aleksandra Rafajlovića Foto: Promo

„Postavka Rafajlovića se sastoji od preuzetih artefakata iz neposrednog životnog okruženja, enterijera doma kao mesta pripadanja, intime i poznatih utabanih svakodnevnih praksi, zatim od crteža iz davno nastalog stvaralačkog opusa autora, kao i od aktuelnih crteža koji se nadovezuju na pomenute prethodnike i preuzete elemente“, napisala je istoričarka umetnosti Milica Stojanov u najavi izložbe koja će biti otvorena do 5. jula.

Bonus video: Specifična izložba u Botaničkoj bašti „Jevremovac“: Uđite u svet „in vitro“ biljaka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar