Sednica Vlade Republike Srbije Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/

Vlada Republike Srbije donela je danas na predlog ministrke kulture Maje Gojković Odluku o formiranju Radne grupe za unapređenje materijalnog i radno-pravnog položaja zaposlenih u ustanovama kulture, čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

“Zadatak Radne grupe je da izvrši analizu postojećeg normativnog okvira, kojim se uređuju prava, položaj i plate zaposlenih u kulturi, kao i da sačini i podnese inicijativu za unapređenje materijalnog i radno pravnog položaja zaposlenih u kulturi nadležnim ministarstvima i Vladi”, piše u saopštenju i dodaje se:

Perkusionista Aleksandar Radulović čita javni apel Beogradske filharmonije na početku koncerta 9. februara 2024. Foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija

“Formiranje Radne grupe predstavlja realizaciju dogovora iz decembra 2023. godine, i na osnovu tačke 3. Sporazuma o unapređenju materijalnog i radno-pravnog položaja zaposlenih u ustanovama kulture.”

“U Radnu grupu se”, kako se napominje,“ imenuju predstavnici Ministarstva kulture, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Generalnog sekretarijata Vlade, potom predstavnici Samostalnog sindikata kulture Srbije, Granskog sindikata kulture, umetnosti i medija „Nezavisnost“, a na predlog Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama AP Vojvodine predstavnici Opere Srpskog narodnog pozorišta.

Bonus video: 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar