Foto:promo

U okviru koncertnog serijala "Multiversity Discoveries" 20. aprila u sali Beogradske filharmonije s početkom od 20 sati biće održan nastup Italijanskog tromboniste srpskog porekla Đorđa Damjanića s pijanistom Vukom Božilovićem, saopštili su iz Multikultivatora koji ovim serijalom obeležava 20 godina osnivanja.

Organizacija Multikultivator putem svoje platforme za savremeno muzičko obrazovanje „Multiverzitet“ sarađuje s brojnim ustanovama, formalnim i neformalnim grupama i pojedincima iz svih krajeva sveta koji se bave selekcijom i profesionalnim usavršavanjem muzičkih talenata. Program „Multiversity Discoveries“ pokrenut je s željom da svoja otkrića, mlade muzičare koji tek treba da zablistaju, podeli sa publikom i javnošću, podsećaju iz Multikultivatora. 

Zvezda predstojećeg prvog koncerta u serijalu Đorđo Damjanić, koji je rođen 2002. godine, započeo je muzičko obrazovanje kao pijanista kada je imao šest godina, ali kao srednjoškolac menja instrument i posvećuje se trombonu. Po završetku srednje škole usavršavanje nastavlja na Muzičkom konzervatorijumu u Peruđi. Nastupao je na brojnim koncertima sa školskim orkestrom, koji je 2018. osvojio prvu nagradu na prestižnom takmičenju u „Teatro di San Carlo“ u Napulju, kao i sa orkestrom mladih iz Asisija. Trenutno nastupa kao prvi trombon omladinskog orkestra regije Umbrija.

Student je druge godine na Konzervatorijumu „Casella L’Aquila“ u klasi profesora Alda Katerine. Od početka 2023. godine Đorđo je nastupio na dva koncerta sa kamernim orkestrom grada Peruđa, a učestvovao je i u snimanju muzike za italijansku TV seriju „M“ sa duvačkim orkestrom Ferentino, sa kojim će objaviti i CD. 

Foto:promo

Na koncertu 20. aprila u sali Beogradske filharmonije nastupiće sa pijanistom Vukom Božilovićem koji je osnovne i master studije završio na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi pijanistkinje i profesorke Lidije Stanković, a 2020. godine stekao je i Master diplomu na „College of Chinese and ASEAN Arts“ u Кini u klasi renomiranog ruskog profesora i pijaniste Pavela Rajkerusa.

Vuk Božilović Foto:promo

Na takmičenju „The first LSH Aisa Piano Competition“ u oktobru 2018. godine u Кini, osvojio je prvo mesto među 500 izvođača iz celog sveta, a nastupao je u svim renomiranim koncertnim salama u Beogradu, tako i u većim koncertnim salama širom zemlje i inostranstva.

Bonus video: Glas, dirka, bas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar