Mira Furlan Foto: Zoran Lončarević

Preminula legendarna glumica Mira Furlan, navodno je već duže vreme bolovala od virusa Zapadnog Nila, navodi "Večernji.hr".

Zbog teške bolesti, poslednjih nekoliko meseci provela je u teškom stanju boreći se za život. Iako joj je u bolnici u SAD pružena najbolja moguća bolnička nega, bolest je, nažalost bila jača.

PROČITAJTE JOŠ

Mira je rođena 1955. a u Americi je živela od 1991. godine kad je zbog rata emigrirala sa suprugom. Kreator serije Vavilon 5 u kojoj je igrala i koji se oprostio od nje na društvenim mrežama, rekao da je već neko vreme imala probleme sa zdravljem.

“Ovo je noć velike tuge, naša prijateljica i saputnica otišla je putem na kom je više ne možemo uhvatiti. Ali kao i sa svim drugim, stići ćemo je jednom i verujem da će imati mnogo priča za nas tada i da će još mnogo važnih uloga podeliti sa univerzumom”, napisao je Strazinski.

Mira Furlan je kao kolumnista pisala za portal Nova.rs, a njene oštroumne i pronicljive tekstove možete i dalje čitati na našem sajtu. Samo neki od njih su “Ova mašina ubija fašiste“, “Nedovršeni ratovi“, “Beograd“…

Virus Zapadnog Nila

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare