Foto:kultura.gov.rs/

Ministarka kulture Maja Gojković održala je danas sastanak s predsednikom Upravnog odbora Filmskog centra Srbije Miroslavom Lekićem i vršiocem dužnosti direktora FCS-a Ivanom Karlom, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Nakon što je na predlog Ministarstva kulture Vlada Srbije na poslednjoj sednici 1. juna razrešila dužnosti direktora Filmskog centra Srbije Gordana Matića, samo mesec i po dana pre isticanja mandata, i postavila za vršioca dužnosti Ivana Karla ministarka kulture sastala se danas s novim v.d-om FCS-a Ivanom Karlom i predsednikom UO ove institucije, inače rediteljem Miroslavom Lekićem.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković, kako je saopštilo ovo ministarstvo, sa rukovodstvom Filmskog centra Srbije razgovarala je „o prioritetima u radu ove republičke ustanove kulture i daljim planovima rada vezanim za sprovođenje raspisanih konkursa i nastupima naših umetnika na predstojećim festivalima“.

Iako je FCS u više navrata, kako je za Nova.rs pričao iznenada smenjeni direktor Gordan Matić, slalo dopise Ministarstvu kulture da bi trebalo da se raspiše konkurs za izbor novog čelnog čoveka Filmskog centra Srbije s obzirom da mu je četvorogodišnji mandat isticao 18. jula, a konkurs je najkasnije trebalo da bude raspisan 18. maja ovo ministarstvo se oglušilo o sve. I na kraju je Filmski centar Srbije stavljen u v.d. stanje, a Matić na društvenim mrežama saznao da je smenjen.

Ministarstvo kulture je to ovako obrazložilo u saopštenju s današnjeg sastanka:

– Prema odredbama Zakona o kulturi, Upravni odbor raspisuje konkurs za izbor direktora Filmskog centra Srbije, a kako je nedavno izabran i konstituisan UO, dogovoreno je da se prvo pristupi izboru v.d. direktora, a nakon upoznavanja Upravnog odbora i novog rukovodstva FCS sa radom ove republičke ustanove, u kratkom roku biće raspisan konkurs za izbor direktora.

Bonus video: Gordan Matić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar