Bauk_kadar iz filma Foto: Promo

Međunarodni filmski festival Dunav film fest biće održan od 20. do 25. avgusta u Malom gradu Smederevske tvrđave, a sedmo izdanje otvoriće projekcija novog ostvarenja Gorana Radovanovića "Bauk".

U novom filmu Radovanović donosi storiju o osmogodišnjem dečaku Savi, koji s majkom prolazi strahote tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. godine, pokušavajući pride da zadrži u svom tom užasu neiskvareni, dečiji pogled na svet.

– Posle svetske premijere „Bauka“ na Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi, kao i desetak festivalskih prikazivanja širom sveta, od Urugvaja i Brazila do Portugala i Italije, s nestrpljenjem očekujem susret sa domaćom publikom. Dunav Fest biće prava prilika da se glumci, autorska ekipa i ja susretnemo sa nepatvorenim doživljajem našeg filma od strane publike koja je doživela bombardovanje 1999. Biće uzbudljivo – poručio je scenarista i reditelj Goran Radovanović.

Bauk_kadar iz filma Foto: Promo

Uloge u Radovanovićevom filmu tumače Jakša Prpić, Sara Klimoska, Vojin Ćetković, Miloš Biković, Anđelija Filipović, Gordana Gadžić, Kalina Kovačevič, Branka Šelić, Milena Jakšić…

Novo izdanje Dunav film festa obeležiće, kako najavljuju organizatori, zapažena ostvarenja prestižnih festivala, veliki broj domaćih i regionalnih premijera, nagrađivani i filmovi priznatih reditelja, kao i oni mladih autora.

Festival, koji će se odvijati u Malom gradu Smederevske tvrđave, ali i u Dunavskom parku, Platou kod Кarađorđevog duda i u Centru za kulturu Smederevo, takmičarskog je karaktera, a nagradu Dunavska lađa za najbolji film u takmičarskoj selekciji dodeljuje stručni žiri, koji će biti sastavljen od renomiranih filmskih profesionalaca.

Na ovom festivalu publika će biti u prilici, kao što smo već pisali, da vidi i film koji je trijumfovao na 31. Festivalu evropskpg filma Palić „78 dana“ Emlije Gašić.

Bonus video: Marija Jelić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar