Nenad S. Lazić 56. Majska izložba Konak kneginje Ljubice Foto:Promo/Konak kneginje Ljubice

Pod sloganom "Geneza" 56. Majska izložba ULUPUDS-a biće otvorena 14. maja u 19 sati u Konaku kneginje Ljubice.

Ovogodišnja Majska izložba biće održana na čak pet lokacija u Beogradu, a pored Konaka, postavka će od 16. maja moći da se vidi u Galeriji Singidunum (samostalna izložba prošlogodišnje dobitnice Velike nagrade Vere Stanarčević), od 23. maja u Domu Vojske Srbije, kao i u Bioskopu Balkan i od 4. juna u Studentskom kulturnom centru, saopštio je ULUPUDS.

Majska izložba predstaviće radove umetnika primenjene umetnosti, koji, kroz različite medije, donose svoj pogled na svet. Postavka kao celina daje uvid u inovativne metode umetničkog delovanja u savremenom društvu.

Tema ovogodišnje Majske izložbe ima za cilj da preispita percepciju autora i predstavi različitost sagledavanja stvarnosti i njene estetizacije kroz različite medije umetničkog iskaza.

Slađana Milojević 56. Majska izložba Konak kneginje Ljubice Foto:Promo/Konak kneginje Ljubice

Geneza, kao tema izložbe, jeste termin koji se prvi put pojavljuje u knjizi „Postanje“ i označava nastanak, a potom i razvitak sveta, kao i novo stvaranje materije, vremena i prostora, podsećaju iz ULUPUDS-a.

Bela pčela 56. Majska izložba Konak kneginje Ljubice Foto:Promo/Konak kneginje Ljubice

Majska izložba ULUPUDS-a, stalna manifestacija iz oblasti kulture od značaja za grad Beograd, osobena je po tome što je u pitanju retka smotra u okviru koje se prezentuju radovi svih devet sekcija primenjenih umetnosti (arhitektura, dizajn, vajarstvo, tekstil i savremeno odevanje, dizajn keramike i stakla, scenografija i kostimografija, slikarstvo i grafika, umetnička fotografija i teorija, istorija i kritika umetnosti).

Bonus video: Uroš Đurić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar