Foto: Promo, Nemanja Đorđević

Čuvena holandska pevačica i autorka Anneke Van Giersbergen održaće koncert 9. novembra u Velikoj sali Doma omladine Beograda, saopštili su organizatori.

Biće ovo prvi nastup Anneke Van Giersbergen u Srbiji, a za premijerno predstavljanje pred beogradskom publikom planirala je da izvede presek pesama iz bogate diskografije u akustičnom maniru, i pratnju celog benda.

Anneke je muzičku karijeru započela 1994. godine kada se priključila legendarnom gothic doom metal bendu The Gathering. Samo godinu dana kasnije izašao je album „Mandylion“ koji je presudno uticao na brojne bendove, kao što su Therion, Nightwish, Lacuna Coil ili Within Temptation.

Karakterišući svoju muziku kao „trip-rock“ Anneke i The Gathering su nastavili eksperimente sa zvukom i do 2006. godine snimili niz raznovrsnih albuma.

Godinu dana kasnije Anneke je započela solo karijeru, s projektom „Agua De Annique“. Snimila je šest solo studijskih albuma i predvodila bendove The Gentle Storm i Vuur. Više puta je sarađivala s kanadskim metal genijem Devin Townsendom, a svoj vokal „pozajmila“ i bendovima, kao što su Anathema, Ayreon, Amorphis, Moonspell, Within Temptation.

Poslednji album holandske autorke „The Darkest Skies Are The Brightest“ dobio je izvrsne ocene kritičara, a predstavlja ga i na turneji u okviru koje dolazi u Beograd.

Na koncertu će specijalni gost biti Danilo Nikodinovski, poznat po bendu Consecration, koji svira i u sastavu Nikole Vranjkovića već desetak godina.

Bonus video: Glas, dirka, bas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar