Samuel Theis Foto:Julie SEBADELHA / AFP / Profimedia

Francuski glumac, scenarista i reditelj Samuel Tais optužen je za silovanje.

Glumac i reditelj, koji je nedavno napunio 45 godina, trenutno je u žiži pažnje zbog filma u kom, uz Sandru Huler, igra glavnu ulogu – „Anatomiji pada„, koji je na 81. dodeli Zlatnog globusa dobio nagradu za najbolji scenario i najbolji strani film, a prošlog proleća i Zlatnu palmu na Kanskom festivalu, kao i evropskog Oskara za najbolji film na Starom kontinentu u 2023. godini. I upravo nakon još jednog trijumfa ostvarenja, kojeg je potpisala Žastin Trije, svetski mediji su izvestili da je Samuel Tais optužen za silovanje.

Glumac, rođen u Forbahu novembra 1978, nedugo nakon trijumfa „Anatomije pada“ u Kanu, sklonjen je s mesta reditelja filma „Je Le Jure“. Povod je bio, kako je naveo „Varajeti„, to što ga je članica ekipe filma optužila da ju je silovao. Francuski list „Liberasion“ javio je da se incident dogodio u julu prošle godine nakon jedne žurke u iznajmljenom apartmanu.

Neimenovana članica ekipe tvrdi da je glumac ostao preko noći u tom apartmanu, jer je bio pijan, a da ju je silovao izjutra. Tais je demantovao ovu optužbu, istakavši da se seksualni odnos desio uz obostrani pristanak.

Samuel Theis Foto:Julie SEBADELHA / AFP / Profimedia

Producentkinja filma Karolin Bonmaršan informisana je o incidentu, koji se desio, zbog čega je angažovala „treću stranu“ da pokrene, kako je precizirala za „Varajeti“, zvaničnu istragu. Dok je trajala istraga Taisu nije bilo dozvoljeno da prisustvuje filmskom setu, ali je, ipak, nastavio da režira „na daljinu“.

– Na kraju smo otkrili da ma koliko instrumenata i sredstava imali, kad se desi ovakva situacija, nismo kadri da je rešimo – dodala je Bonmaršanova.

Članica ekipe, kako je javio „Skrin dejli“, napustila je odmah rad na ovoj filmskoj produkciji i obratila se policiji. Međutim, pravna zastupnica glumca izjavila je da njenog klijenta nije kontaktirala policija, niti da je optužen za bio kakav prestup.

– Jedina istraga o ovom slučaju jeste ona koju je pokrenula producentska kuća a izvela nezavisna organizacija. Rezultati istrage, na čitavih 300 strana bili su dostavljeni u septembru. Zaključak je bio da nema elemenata da se, ono što se odigralo, može kvalifikovati kao seksualni napad – navodi glumčeva advokatica u saopštenju.

Drama „Je Le Jure“, u kojoj igraju Marina Foi i Luis Buržoi, plete priču oko alkoholičara koji je pozvan da bude sudski porotnik. Trebalo je da ovo bude treći film glumca koji će potpisati kao reditelj. Karijeru je počeo 2007. glumeći u kratkim i TV filmovima, a za rediteljski debi (doduše, uz dve korediteljke), ostvarenje „Party Girl“ ovenčan je 2014. godine u Kanu s dve nagrade, jednoj u selekciji Izvestan pogled i Zlatnom kamerom.

Mesecima unazad, zapravo od poslednjeg Kanskog festivala, kad je osvojila Zlatnu palmu, priča se o filmu „Anatomija pada“ Žastin Trije. Ovu kamernu dramu rediteljka i koscenaristkinja Žastin Trije koncentriše oko uspešne nemačke spisateljice (igra je Sandra Huler, proglašena za najbolju evropsku glumicu na dodeli evropskih Oskara u prošlog meseca, prim.aut.) kojoj se sudi zbog optužbi da je ubila svog supruga. Muž, kojeg igra Samuel Tais, preminuo je pod misterioznim okolnostima u jednom zabačenom delu zavejanih Francuskih Alpa…

Zanimljivo je, kako prenose svetski mediji, da se rediteljka „Anatomije pada“ Žastin Trije na nedeljnoj dodeli Zlatnog globusa u Los Anđelesu, tokom dva govora, za dve nagrade – najbolji scenario i najbolji strani film – zahvalila gotovo celoj ekipi filma, naročito glumačkoj, prevashodno Sandri Huler, a jedino ne i njenom partneru u ostvarenju – Samuelu Taisu.

Bonus video: Venecijanski filmski festival

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar