Foto: Promo

Film, koji je juče dobio čak 13 nominacija za 96. dodelu nagrade Oskar, "Openhajmer" ponovo će se naći u našim bioskopima

Potresna, istinita životna priča o naučniku Robertu Openhajmeru, koji je obeležio istoriju čovečanstvakao „otac atomske bombe“, fascinirala je publiku širom sveta, pa i ne čudi što je ostvarenje reditelja Kristofera Nolana obeležilo prethodnu godinu. Samo u našim bioskopima ovaj naslov je prethodne godine odgledalo više od 190.000 gledalaca, čime su oboreni silni rekordi.

I zbog toga, ali i najvećeg broja nominacija za najznačajniju nagradu u svetu filma, Oskar „Openhajmer“ će ponovo moći da se vidi u bioskopima, saopšteno je iz distributerske kuće Taramount film. Od 25. do 31. januara film će se prikazivati u bioskopima Sinepleks Ušće, Sinepleks Galerija Beograd, Sinepleks BEO Beograd, Sinepleks BIG Beograd, Sinepleks Promenada (Novi Sad), SineStar Ada Mol Beograd, SineStar (Novi Sad), SineStar (Zrenjanin), SineStar (Pančevo), Centar za kulturu (Lazarevac) i „Mladost“ u Futogu.

Foto: Promo

Podsetimo, juče je saopšteno da je „Openhajmer“ nominovan u 13 kategorija za 96. dodelu nagrada Oskar, koja je zakazana za 10. mart u Los Anđelesu. Među nominacijama su one u ključnim kategorijama, kakve su najbolji film, režija, najbolja glavna muška uloga, sporedna muška uloga, i epizodna ženska uloga.

Foto: Promo

U ulozi Džeja Roberta Openhajmera našao se Kilijan Marfi, a Emili Blant tumači lik njegove supruge, biologa i botaničarke Ketrin Kiti Openhajmer. Met Dejmon glumi generala Lezlija Grouvsa Džuniora, direktora projekta „Menhetn“, dok je Robert Dauni Džunior Luis Straus, osnivač Američkog komiteta za atomsku energiju.

Foto: Promo

Florens Pju glumi psihijatra Džin Tetlok, Beni Safdi igra teoretičara fizike Edvarda Telera, Majkl Angarano Roberta Serbera, a Džoš Hartnet pionira američke nuklearne nauke Ernesta Lorensa. Igraju i Rami Malek, Kenet Brana, Dejn Dehan, Dilan Arnold, Dejvid Kramholc, Olden Erenrajh i Metju Modini.

Foto: Promo

Radnja filma zasnovana je na knjizi koja je osvojila Pulicerovu nagradu „Američki Prometej: Trijumf i tragedija Džeja Roberta Openhajmera“ koju su napisali Kai Berd i pokojni Martin Džej Šervin. Producenti su Ema Tomas, Čarls Roven iz kuće „Atlas Entertejnment“ i sam Kristofer Nolan, čija su prethodna ostvarenja „Tenet“, „Dankerk“, „Međuzvezdani“, „Početak“ i trilogija „Mračni vitez“ zaradili su više od pet milijardi dolara širom sveta i nagrađeni sa 11 Oskara.

Bonus video: Openhajmer

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar