Monodrama "Detinjarije" Tihomir Stanić Foto:Pozorište Teatrijum

Monodrama "Detinjarije" Rejmona Kusa u interpretaciji Tihomira Stanića biće izvedena večeras u 21 čas u pozorištu Teatrijum.

Komad, koji je po prevodu Ivane Dimić, režirao Dušan Petrović premijerno je izveden novembra 1996. godine. Već naredne godine, osim dobrih kritika, monodrama je dobila i brojne nagrade.

Posredi je duhovita, ali i bolno istinita priča o traumama i odrastanju jednog dečaka. Predstava u kojoj igra Tihomir Stanić kod publike izazia smeh i suze, napominju iz Teatrijuma.

Monodrama „Detinjarije“ Tihomir Stanić Foto:Pozorište Teatrijum

Pored Stanićevih „Detinjarija“ do kraja nedelje u pozorištu Teatrijum u Kapetan Mišinom zdanju odigraće se s početkom od 21 čas komadi „Halflaj“ Filipa Vujoševića u režiji Nikole Kljajića, „Tražiti Hamleta“, „On ona i korona“ Bojane Đurašković i Marka Miloševića, „Osam žena“ Roberta Tomasa u režiji Igora Đorđevića. Premijerno će biti izveden i Nušićev „Narodni poslanik“ u režiji Janka Cekića.

Za vikend, u okviru programa besplatnih predstava za decu u saradnji s „Fondacijom Alek Kavčić“, biće odigrane od 11 sati predstave „Čarobni kolač“ i „Ljubav kao magija“.

Bonus video: Džek Dimić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar