Proba predtave "Junaci doba krize", Atelje 212
Proba predtave "Junaci doba krize", Atelje 212 Foto: Anđa Brstina

Pozorište Atelje 212 prvi u regionu predstavlja dramu „Junaci doba krize“ nove američke zvezde Vila Arberija, u prevodu Ivane Đurić Paunović.

Ova drama objavljena je 2019. godine i odmah ušla u finale Pulicerove nagrade, a osvojila je Obi nagradu kao i nagradu njujorške kritike. Njujork Tajms, Valčr i Tajm Aut proglasili su je jednom od najboljih savremenih američkih drama. Vil Arberi je našoj publici poznat kao jedan od scenarista popularne serije “Naslednici”.

Proba predtave
Isidora Minić Foto: Anđa Brstina

U drami „Junaci doba krize” dramski pisac i scenarista Vil Arberi preispituje da li su moguća prijateljstva između ljudi na različitim ideološkim pozicijama. Četvoro kolega sa studija proslavlja dolazak svoje bivše profesorke i mentorke na čelo koledža koji su završili. Okupljanje mladih konzervativaca prerasta u sukob politika, verovanja i uverenja koja oblikuju njihove živote nakon završetka školovanja. Konzervativci su predstavljeni kao strastveni, artikulisani u dijalogu i sposobni da promišljaju Aristotela, Hanu Arent, Hajdegera… Istovremeno, oni su jednako podeljeni kao i bilo koja druga grupacija savremenog američkog društva.

U predstavi igraju: Isidora Minić, Ivan Mihailović, Luka Grbić, Alisa Radaković i Luna Pilić.

Proba predtave
Luka Grbić Foto: Anđa Brstina

Autorski tim čine rediteljka Andrea Pjević, dramaturškinja Ana Vujadinović, scenografkinja Milena Grošin, kostimografkinja Mina Purešić, koreografi Jakša Filipovac i Tamara Pjević, a muziku komponuje LP Duo – Sonja Lončar i Andrija Pavlović.

Bonus video: UŽIVO Atelje 212: ROLERKOSTER pedeseti put

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar