Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Muzička škola "Dr Vojislav Vučković" koncertom je obeležila 71. godinu postojanja u Kulturnom centru u Čačku.

Učenici ove osnovne i srednje škole, “kuće znanja”, priredili su fantastičan koncert a hor je bio odličan začin za publiku koja je aplauzom oduševljeno podržala mlade talente.

Dobitnica brojnih domaćih i međunarodnih nagrada Vera Aćimović je na klaviru Sibeliusuvu “Etidu”.

Vera Aćimović Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

– Osvojila sam mnoge nagrade kako na republičkim, tako i na međunarodnim takmičenjima zahvaljujući klaviru. Planiram da nastavim da se bavim muzikom – rekla je Vera kojoj posebno znači što je stekla brojna prijateljstva zahvaljujući muzici.

Ovo njeno mišljenje deli i mladi Pavle Tomićević:

– Biću pijanista, to planiram i nadam se da ću tu nameru realizovati. Mora mnogo da se radi, vežba da bi to ostvario.

Profesor muzičkog Stojan Guzina podsetio je da je godinama radio sa decom iz škole „Dr Dragiša Mišović“.

– Čačak ima veliku perspektivu jer su oni mnogo dobri, muzički nadareni i učestvovali su u muzičkim nastupima i kada je naš grad bio Prestonica kulture – kazao nam je Stojan Guzina.

Jovan Tošić Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Direktor muzičke škole „Dr Vojislav Vučković “ Jovan Tošić navodi da se tokom prethodne godine u Guči, u izdvojenom odeljenju, otvorila klasa trube, a u Gornjem Milanovcu trube.

– Pokušaćemo da otvorimo muzičko zabavište u 2025/26. godini i još jedan novi smer – muzičku produkciju. Kada je u pitanju infrastruktura, imamo sjajne uslove za rad. Iz godine u godinu sve je veći broj učenika, trenutno ih je više od 700 – navodi naš sagovornik.

Na našu konstataciju da učenici muzičke škole bez priprema upisuju fakultete, Tošić podseća da oni redovno pohađaju nastavu u srednjoj školi.

– Velika je prohodnost zaista, čak 80 odsto đaka naše škole upišu željene visokoobrazovne ustanove. Ne idu svi na muzičku akademiju, ali ono što požele realizuju – zaključio je direktor istakavši da je najveća zainteresovanost za klavir i gitaru.

Bonus video: Prvi pozorišni festival mladih amaterskih i profesionalnih autora u Čačaku – Mapa 032

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar