Otvaranje Pozorišta Teatrijum Foto: Sergei Vesnin

Pozorište “Teatrijum” ponovo je otvorilo vrata ljubiteljima kulture i pozorišne umetnosti, obećavajući sezonu raznovrsnim izvođenjima u posebnom ambijentu i atmosferi pod lipama u Kapetan-Mišinom zdanju u Beogradu.

Program pod nazivom „Beograde, dobro jutro!” otvorio je dramski umetnik i jedan od osnivača ovog teatra Tihomir Stanić, recitujući stihove Duška Radovića. Tekstove našeg poznatog pesnika govorio je i glumac i suosnivač “Teatrijuma” Vladan Gajović, kao i glumica Slavica Krsmanović.

Otvaranje Pozorišta Teatrijum Foto: Sergei Vesnin

Na otvaranju nastupao je bend „Teatrijum”, koji je izvedbom dobro poznatih pesama iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka izazvao oduševljenje publike. Članovi benda su Vili Brajović, Duško Vujović, Vlada Jelenković, Vladimir Taušanović, Željko Janković i Duda Bezuha.

“Večernji program” otvoriće 9. jula predstava ,,Halflajf” Filipa Vujoševića u režiji Nikole Kljajića.
Svakog vikenda u Kapetan-Mišinom zdanju iizvodiće se predstave za decu, za koje je, zahvaljujući ,,Fondaciji Alek Kavčić”, ulaz besplatan. Program za decu počeće 6. jula od 11 časova predstavom ,,Koliko zrnaca do šaha”.
Tokom jula i avgusta, publiku očekuje izuzetno raznovrstan repertoar, čak 80 predstava i nekoliko premijera. Iz produkcije Pozorišta “Teatrijum” stižu premijere predstava ,,Mušica” i ,,Zoološka priča”, rađena u koprodukciji sa CEBEF-om.

Pored umetničkih akademija, viće izvedeni i dramski komadi u produkciji Teatara Vuk, Ferzeng produkcije, Teatar Balkan Novi Pokret, Jugoart i mnogih drugih.

Pozorište ,,Teatrijum” je osnovano 2021. godine kao letnja pozornica na inicijativu glumaca Tihomira Stanića i Vladana Gajovića, uz podršku Univerziteta u Beogradu i gradske opštine Stari Grad. Pored svojih deset produkcija, Pozorište ,,Teatrijum” je ugostilo više od stotinu predstava brojnih dramskih umetnika i alternativnih trupa. Ove sezone, Pozorište ,,Teatrijum” su podržali ,,Vlatacom institut”, ,,PROTO štamparija”, ,,CEBEF”, ,,MG Mivela” i ,,Fondacija Alek Kavčić”.

Otvaranje Pozorišta Teatrijum Foto: Sergei Vesnin

Podsećamo, sve večernje predstave počinju u 21 čas, dok se komadi za decu izvode vikendom sa početkom u 11 časova.

Bonus video: Tihomir Stanić i Alek Kavčić: Počinje „Teatrijum“, kultura treba da nas odvoji od kauča

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar