Procureli detalji o novom GTA 6: Prvi put ženski lik koji razbija sve po gradu

IT 28. jul 202211:53 > 11:55
Podeli:
Foto:Shutterstock/Miguel Lagoa

Konačno prve konkretne vesti o izlasku nastavka jedne od najpopularnijih igara u istoriji gejminga. "RockStar" planira da objavi igru sa jednom mapom grada i da naknadno doda više lokacija kroz proces ažuriranja igre.

U okviru članka o predstojećem GTA 6 nastavku koji je objavio Blumberg, spominje se novi ženski lik u glavnoj ulozi poreklom iz Latinske Amerike. Iako ime još uvek nije poznato, ona će navodno biti deo para pljačkaša banaka u priči zasnovanoj na priči o pravim kriminalcima poznatih kao Boni i Klajd.

Ženski likovi su ranije bili dostupni samo kao prilagođeni karakteri u GTA onlajn modu, ali nikada u kampanjama za jednog igrača. Jedan od osnivača kompanije „RockStar“ je ranije nagovestio kako je kompanija razmišljala o glavnoj ženskoj ulozi još 2013. godine. Zapravo, GTA je u svojim prvim izdanjima, kada je praktično bila igra sa 2D grafikom, sadržala ženske karaktere, dok će ovo biti prvi put da se pojavljuju u verziji igre sa 3D grafičkim prikazom, kakvu uostalom danas i poznajemo.

U istom tekstu se navodi da će prva verzija GTA 6 igre početi na mapi izmišljenog Majamija i okolnim oblastima, ali će se tokom vremena ažurirati novim misijama i gradovima. Početna GTA 6 verzija zapravo već sadrži više internih lokacija nego bilo koja druga GTA igra do sada.

Pročitajte još

Inače, igra nosi kodni naziv – "Project Americas" zbog svog prvobitnog plana da uključi ogromne mape teritorija u Svernoj i Južnoj Americi. Od ovog se delimično odustalo zbog krize i broja zaposlenih na realizaciji ovog projekta, prenosi Benchmark.

Dobro obavešteni izvori su vrlo skeptični u pogledu predviđenog datuma lansiranja GTA 6 igre, između aprila 2023. I marta 2024. godine zbog stalnih promena u timu i pojave velikog broja probllema u realizaciji. Tvrdi se da su mnogi programeri napustili tim zbog nedovoljnog napretka u realizaciji igre. Prema rečima samih programera koji rade na proizvodnji igre, očekivani rok završetka je dve godine i pri tome nije čvrsto određen konačni datum objavljivanja igre.

Dobar deo izveštaja o "RockStaru" se bavi organizacionim i poslovnim promenama unutar same firme. Fokus je na smanjenu stresa, uklanjanju nasilnih menadžera i svekupno podizanju nivoa kancelarijske radne kulture koja će omogućiti da zaposleni budu produktivniji.  To uključuje i proces kojim se podizvođači projekta pretvaraju u zaposlene sa punim radnim vremenom i kompletnom restruktuiranju kompanije  sa ciljem poboljšanja radnih uslova. Kao rezultat ovakvih mera, moral je postao bolji, a jedan izvor navodi da je RockStar postao klub za “dečake” pretvoren u pravu kompaniju.

GTA, Grand theft auto, igrica, xbox, iks boks, x box, džojstik
Foto: Shutterstock/Miguel Lagoa

Takođe, uočen je progresivniji i odgovorniji način u vođenju priče same igre. Režim igre nazvan  "Cops 'n' Crooks" je u potpunosti stopiran nakon tragičnog policijskog ubistva Džordža Flojda 2020. godine i za sada nema planova da se on pusti u opticaj. Kompanija se vidno potrudila da pravi što manje šala u GTA franšizi na račun marginalizovanih društvenih grupa.

Konačno, nakon nebrojeno puno godina iščekivanja i kojekavih glasina, izlazak GTA 6 nastavka je konačno, zvanično potvrđen ove godine, doduše bez konkretnog datuma kada će to biti i učinjeno. Ustvari, to će se desiti onda kada RockStar bude potpuno spreman, a ne kada to bude zahtevao njegov vlasnik - "TakeTwo". Nadu budi i činjenica da je RockStar nedavno prebacio više programera na GTA 6 projekat, pošto je odustao od remaster verzija Red Dead Redemption i GTA 4 igara.

***

BONUS VIDEO: Mini Moris - gejming mašina

***

Pratite nas i na mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Google News

Komentari

Vaš komentar