Željko Pantelić u „Među nama“ o koroni u Evropi

Emisije 11. feb. 202121:39
Podeli:
Foto: NOVA S

Željko Pantelić novinar bio je gost emisije "Među nama" koja se emituje na televiziji Nova S, a sa novinarkom i voditeljkom Majom Nikolić razgovarao je o koronavirusu u Evropi.

Problemi sa vakcinacijom u Evropskoj uniji i dalje traju i doveli su do toga da šefica Evropske komisije Ursula von der Lajen prizna da vakcinacija u Evropi ne ide kako bi se želelo.

Koliko je ovo priznanje važno i hoće li Evopa imati snage da taj problem reši, u „Među nama“ govorio je Željko Pantelić.

„Interesantno je da je Ursula von der Lajen taj deo govora održala na nemačkom jeziku, zbog toga što je to njeno priznanje bilo na neki odogovor njenim stranačkim prijateljima, odnosno saborcima, koji su bili njeni najžešći kritičari. Na taj način je, govoreći na nemačkom jeziku, želela da pokaže svoju odgovornost zbog prevelikog optimizma koji se stovorio u EU“, rekao je između ostalog Pantelić.

On je dodao da je podcenjena nauka, a precenjena industrija.

„Ono što je EU uradila jeste da su oni odradili svoj deo posla, ali da su jednostvano precenili industrijske kapacitete da se proizvode tolika količina vakcine“.

Na pitanje koliko je bitan faktor to što je Ursula von der Lajen rekla da je EU kasnila i sa registracijom vakcina, Pantelić je kazao:

„Problem je u tome što EU kada je napravila čitav plan, kada su stvorili čitavu organizaciju koja treba to da sprovede, nisu imali dobar odnos prema vremenu, odnosno, nisu dobro procenili vremena“, rekao je između ostalog Pantelić.

O čemu je još govorio gost emisije „Među nama“ pogledajte u video prilogu:

Komentari

Vaš komentar