Foto:Nova S

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru sve je teža i komplikovanija. I dok se sa jedne strane bolnički kapaciteti ubrzano pune, sa druge strane odziv za vakcinaciju je zabrinjavajuće mali. Čelni ljudi Grada i medicinski radnici svakodnevno rade na tome da motivišu i pozovu građane da se masovnije odazovu imunizaciji kako bi se izbegao julski scenario koji je, kako upravo oni govore, sve izvesniji.

Da li je rešenje u tome da građane Novog Pazara na vakcinaciju direktno pozovu politički lideri?

Predstavnici Sandžačke demokratske partije smatraju da je njihov lider vakcinacijom na početku pozvao sve građane da učine isto i da je vakcina jedini put ka sprečavanju širenja korona virusa.

Husein Memić Foto:Nova S

„Stav SDP-a je isti kao stručne javnosti, potpuno smo za imunizaciju i naš lider je prvi dao dobar primer. I u svetu se lideri vakcinišu i na taj način pokazju koliko je vakcina civilizacijsko otkriće koje nas može vratiti ormalnom životu“, rekao je potpredsednik SDP-a Husein Memić.

Lider Stranke demokatske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin mesecima unazad promoviše nenošenje maski i protivnik je vakcinacije, ističući da je on za sticanje prirodnog imuniteta. U svoje stavove nedavno je ubeđivao i odlazećeg ambasadora Turske u Srbiji Tanžu Bilgiča.

Sulejman Ugljanin Foto:Nova S

„Pitanje je jednostavno, da li građani žele da iskorite svoje osnovno ljudsko pravo i da se prirodno imuniziraju, da njihove kosti proizvode antitela protiv virusa ili da se veštački imuniziraju putem vakcinacije. Mi podržavamo prirodnu imunizaciju“, rekao je Ugljanin.

Foto:Nova S

Iz Stranke pravde i pomirenja do zaključenja ovog priloga nije stigao odgovor na pitanje kakav je njihov stav o vakcinaciji, ali su nagovestili da će se uskoro o ovome oglasiti i nihov lider Muamer Zukorlić.

Dok građani čekaju i vagaju da li da se vakcinišu, od koronavirusa u Novom Pazaru svakoga dana oboli više od 60 građana, a klinička slika hospitalizovanih pacijenata je izuzetno teška.

Ceo prilog u emisiji „Među nama“ TV Nova S novinarke Katarine Radović možete pogledati ovde: