vakcina protiv korone
Foto: Nova S

Srbija je vakcinisala preko milion građana, vakcinacija ide po planu, a ako se i dogodi bilo kakav propust državni vrh brže-bolje reaguje. Zbog čega niko ne sme da dira u državni plan imunizacije i šta Vučić želi da nam poruči tzv. vakcina diplomatijom?

Ništa u medijima nije hvaljeno kao proces vakcinacije u Srbiji. Ipak, jedno uživo uključenje ispred Belexpo centra koji nije radio za vreme državnog praznika toliko je razbesneo premijerku da je hitno sazvala konferenciju za novinare.

Na pitanje da li zaista misli da novinari N1 žele da poremete plan vakcinacije, iako se i sami vakcinišu, premijerka je odgovorila:

„Ne mislim, već znam i to sam iznela na ovoj pres konferenciji“.

Foto: Nova S

U plan vakcinacije ne sme se dirati. A koliko je država sposobna da vakcine nabavi pokazuje i time što ih poklanja po regionu – 4.680 doza Fajzerove vakcine otišlo je u Severnu Makedoniju. Srbija je odlučila da vakciniše i zdravstvene radnike iz Republike Srpske, a paket od 2.000 doza ruske vakcine Sputnjik V, premijerka Srbije lično je odnela u Crnu Goru.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ne samo Makedonce, Srbija je odlučila da vakciniše i zdravstvene radnike iz Republike Srpske, a paket od 2.000 doza ruske vakcine Sputnjik V, premijerka Srbije lično je odnela u Crnu Goru“, kaže novinarka Irena Mulačka.

„Ovo je dokaz velikog poštovanja koji iskazujete prema Crnoj Gori. u nadi da će ovo biti novi početak naših odnosa koji su bili u zastoju, ali mi moramo da sarađujemo u korist naših građana jer je to naša državnička obaveza“, rekao je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić.

Foto: Nova S

Brnabić je istakla da i Srbija ovim gesto želi otvaranje novog poglavlja u odnosima sa Crnom Gorom.

Državni vrh ovim pokazuje dominaciju Srbije u regionu, koju bi trebalo da vide svi, od međunarodne zajednice do samih birača.

„Meni se čini da je ovo uspešna inicijativa Vučića, mislim da će svi oni koji treba da vide diplomatsko-medicinsku ofanzivu Srbije u regionu reagovati ili pozitivno,  ili u najgorem slučaju neutralno. Tako da mi se čini da je ovo jedan jednostavan način da se podigne ugled u međunarodnim okvirima“, navodi Mladen Lišanin iz Instituta za političke studije.

Foto: Nova S

Da li će, i kakvu korist Srbija imati od ovakvih poteza, videće se u narednom periodu, za sada je svima jasno stavljeno do znanja ko je najbolji i da u to ne sme da se sumnja.

Ceo prilog u emisiji „Među nama“ novinarke Nataše Jovanović možete pogeldati u video prilogu:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)