Stojanović: Vučić će zapadnim političarima biti partner dok se ne pojavi zamena

Emisije 13. sep. 202120:48 > 20:58
Podeli:
Foto: printscreen/Nova S

Politički analitičar Boban Stojanović u emisiji "Među nama" ocenio je da će zapadnim zemljama Vučić biti partner, uključujući i novom nemačkom kancelaru, sve dok se ne pojavi alternativa.

Govoreći o današnjoj poseti Angele Merkel Beogradu, Stojanović je naveo da ona jeste važna, ali da nije istorijska, kako su je pojedini mediji „prenaduvali“ i dodaje da su izbori u Srbiji daleko da bi ona bila povezana sa tim.

„Neki kažu da je Vučić njeno čedo i da održava stabilokratiju na Balkanu. Sa druge strane Vučić je bio poprilično kooperativan po pitanju Kosova i dalje od toga ne treba da tražimo dalja obrazloženja. Nije se sa unutrašnje strane u Srbiji pojavio neko ko bi mogao da ugrozi vlast Aleksandra Vučića i dok je tako on će biti partner svim zapadnim političarima“, rekao je Stojanović u emisiji „Među nama“.

Stojanović je ocenio da je Vučić po pitanju Kosova pokazao popriličnu kooperativnost.

„Nekakva snaga Vučića je da je uspeo da pasivizira javno mnjenje, da je Boris Tadić potpisivao sve te sporazume sa Kosovom mi bismo imali zapaljene ambasade, nerede. Kada je Aleksandar Vučić došao, on je uspeo da smiri javno mnjenje, ja bih rekao da potkupi navijače i huligane koji su ranije dok je on bio u Srpskoj radikalnoj stranci bili zaduženi za to“, rekao je Stojanović.

Govoreći o političkoj kampanji, Stojanović je naveo da SNS može da računa na ona dva miliona glasača, čak i da od danas ništa ne urade tokom kampanje ili na društvenim mrežama dodajući da ta partija ima sve resurse.

„Mi ćemo formalno ući 45 ili 60 dana pred izbore u kampanju, ali nova počinje već kada se izbori završe“, kaže Stojanović.

„SNS i Vučić imaju sve medije i mogu vrlo lako da komuniciraju sa biračima, pa opet imaju i društvene mreže i koriste te mehanizme komunikacije“, rekao je Stojanović o društvenim mrežama.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović kaže da niko ne može da trči izbornu trku sa SNS-om jer oni imaju stalnu kampanju i resurse koje niko nema, ali da je treba trčati.

„Bojkot u ovim okolnostima ne može da uspe, uslovi neće biti dobri, ali će biti za nijansu ili dve bolji“, rekao je Jovanović.

Dodao je da se nada da će sporazum o izbornim uslovima ugledati svetlost dana naredne dve nedelje.

„Vi ne možete da promenite tako lako neke stvari kao naprednjaka kada uđe u studio“, poručio je Jovanović.

Pogledajte celo gostovanje:

BONUS VIDEO: Susret Vučića i Merkelove u Palati Srbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar