Vojni obaveštajac sarađivao s kriminalcima, pa napredovao

Emisije 16. apr. 202107:58
Podeli:
Foto: Printscreen NOVA S

“Saša Vujisić, agent Vojnoobaveštajne agencije (VOA), koji je povezan sa slučajem ‘Jovanjica’ je i ranije imao je veze sa organizovanim kriminalom, ali zbog toga nije dobio otkaz, štaviše, napredovao je u službi”, kazala je u emisiji “Probudi se”, Milica Vojinović, novinarka portala KRIK.

Komentarišući najnoviji tekst KRIK-a o Saši Vujisiću, pripadniku Vojnoobaveštajne agencije (VOA), koji je povezan sa grupom vlasnika imanja “Jovanjica”, Predraga Kuluvije, Vojinović je navela da su otkrili da je on ranije bio osuđen za utaju poreza.

Pročitajte još...

“Bio je deo grupe koja je tu utaju poreza sprovodila tako što su izvlačili novac preko firmi i prebacivali. On je čak preko svoje firme nekoliko miliona prebacio na račun firme Nikole Kojadinovića, koji je osuđen kad i on. Vujsić je osuđen 2017. godine, ali uslovno, tako da je i tada izbegao zatvor i nastavio da radi u VOA bez ikakvih problema. Čak je i napredovao u službi nakon te krivične prijave”, navodi ona.

Vojinović objašnjava da je dve godine kasnije Vujsić postao saradnik Predraga Kuluvije u slučaju “Jovanjica”.

“Tužilaštvo ga je označilo kao deo grupe koja je štitila Kuluviju. Vujsić je čak lažirao jedan dokument kojim je Kuluviji čak dao i ovlašćenja potpukovnika u VOA i pomogao  na taj način da izbegne policiju kad je išao u pomoć jednom svom optuženom saradniku. Cela grupa, koja je bila zadužena da štiti Kuluviju, je uhapšena. Svi, izuzev Vujsića”, objašnjava gošća televizije Nova S.

Vojinović kaže da je VOA, kad je otkrivena uloga Vujsića u slučaju “Jovanjica”, pokrenula disciplinski postupak protiv njega, ali da je on ubrzo pobegao iz zemlje.

“On čak ni zbog toga nije dobio otkaz, kao ni zbog ovog slučaja ranije. On je u VOA radio do 05. decembra 2019. godine, a pošto se nije pojavljivao na poslu nekoliko dana zaredom, tek je u januaru dobio otkaz”, objašnjava ona.

Komentarišući naslove u medijima da je Srbija bezbednija nakon hapšenja Veljka Belivuka, Vojinović je rekla da je to tačno, ali da je problem što se na taj bezbedniji momenat čekalo dugo.

“Tabloidi, kao i predsednik izbegavaju da istaknu da je grupa Veljka Belivuka postojala nekoliko godina unazad i da se o njoj znala.  Međutim, zahvaljujući zaštiti koju su oni imali, pre svega u državi, ona je uspela da ojača i ovoliko dugo istraje. Jeste Srbija bezbednija, ali je to mogla da bude i ranije”, podvlači gošća “Probudi se”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar