Vlast želi da spreči pisanje KRIK o njenim vezama sa mafijom

Emisije 11. mar. 202108:16 > 11:11
Podeli:

Napad tabloida na istraživački portal KRIK sprovodi se po nalogu vlasti sa ciljem da im se onemogući da ubuduće istražuju veze države i kriminala, a i da bi se skrenula pažnja javnosti sa zdravstvenog stanja nacije oi toga u kojim uslovima i kako rade zdravstveni radnici, ocenili su za Probudi se na televiziji Nova S novinarka KRIK-a Bojana Pavlović i predsednik NUNS Željko Bodrožić.

Novinarka KRIK-a Bojana Pavlović rekla je da je reč je o jednoj zloćudnoj i pre svega opasnoj taktici vlasti i tabloida zajedno, da se do kraja diskredituje ono što ovaj portal radi.

„Da se dovede u pitanje istinitost naših priča, da nam se i prekinu kontakti na neki način, jer ovo se ne odnosi samo na priče koje smo radili već i na one buduće, gde će izvori biti skeptični prema tome da nam priđu i da nam nešto povere, smatrajući da sarađujemo sa krminalnim klanom. A jedna od zaista najstrašnijih stvari za novinara jeste da bude povezan sa kriminalnim klanom. To je još gore od onoga da novinar bude povezan sa državom. Čitava ta akcija koju su pokrenuli tabloidi, zapravo je pod pokroviteljstvom vlasti, sinoć smo to videli i u Skupštini gde su išli neverovatni napadi u našem pravcu, od toga da smo glasilo kriminalnog klana, do toga da smo ne znam šta još radili“, navela je Pavlović.

Predsednik NUNS Željko Bodrožić smatra da je KRIK odabran upravo zato što su godinama unazad verno izveštavali i istraživali o vezama kriminala i korupcije sa državom.

„Mislim da su zato i izabrani kao meta, da se sa jedne strane kriminalizuju, to je manir vlasti godinama unazad da sve svoje oponente, bilo da su to novinari, javne ličnosti ili političari, na sve načine provlače kroz blato. Sa druge strane ovo služi i za odvraćanje pažnje sa odgovornosti vlasti za sve što se dešava u našoj državi , za nastanak, jačanje i sva zlodela te kriminalne grupe koja je vedrila i oblačila poslednjih godina u Srbiji. To je mašinerija koja vidimo da radi za velike pare, a to su naše pare koje se troše da bi vlast sebe reklamirala i za plasiranje medijskh sadržaja koji će sluđivati ljude, a mislim da je sada najvažnije kakvo je zdravstveno stanje nacije, kako rade i u kakvim uslovima rade naši lekar i medicinske sestre, a i mnogih drugih problema koje ljudi imaju svakog dana. Mi ne živimo u zlatnom dobu, to znaju i vlastodršci i zato im je u interesu da se što više zamuti voda i da mi u silnim raspravama izgubimo iz vida da ništa ne funkcioniše i da institucije ne funkcionišu“, rekao je Bodrožić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar