Vladan Marjanović, novinar nedeljnika NIN, kaže da za sada nema nagoveštaja ni na ruskoj ni ukrajinskoj strani da bi uopšte moglo u dogledno vreme da se sedne za pregovarački sto i da se pregovara o bilo čemu ozbiljnijem osim neke razmene zarobljenika, ali o okončanju neprijateljstava nema ni govora.

Marjanović je u „Pregledu dana“ na Newsmax Adria istakao da niko osim ruskog predsednika Vladimira Putina ne zna šta su zapravo krajnji ciljevi ruske invazije na Ukrajinu.

„Čak šta više deluje da su se ti ciljevi pomerali i da su u početku bili maksimalistički i da se očekivalo da Ukrajina padne preko noći i da bude instalirana neka marionetska vlada, pa kada se videlo da to ne ide onda su se fokusirali na istok i jug zemlje i uspeli su da uspostave taj kopneni koridor do Krima, za to su svakako zainteresovano i to sigurno jeste neki od ratnih ciljeva“, rekao je Marjanović.

Međutim, on je istakao da je problem što ne znamo šta još Putin želi, a to ne zna ni njegovo neposredno okruženje.

„Zbog toga ne mislim da se ovim ukazuje neka mogućnost da se ruske ambicije namire i da neko odjednom počne da govori o mirovnim pregovorima“, rekao je gost „Pregleda dana“.

„Sa jedne strane Ukrajina za pregovore nije zainteresovana jer posle ovih uspeha koje je postigla u septembru ona pretenduje da povrati kompletnu teritoriju, a pitanje je koliko je to moguće protiv tako moćnog neprijatelja, ali to je njihova ambicija, na durgoj strani mi krajnje ciljeve ruske invazije ne znamo“, dodao je on.

Govoreći o referendumima u Donjecku i Lugansku o pripajanju Rusiji, Marjanović je naveo da su ti rezultati „unapred poznati“.

„Sa svakog objektivnog stanovišta irelevantni i to neće priznati niko sem par klijentilističkih državica u svetu koje na ovaj ili onaj zavise od ruske milosti, a pitanje je da li će i oni. Svi drugi će ignorisati ove razultate“, ocenio je novinar NIN-a.

BONUS VIDEO -NewsMax Adria – UVOD – 27.09.2022.

Komentari

Svi komentari (0)