Vidojković: Kao da konj upravlja Kriznim štabom

Emisije 11. nov. 202009:32 > 11:24
Podeli:
Foto: Screenshot/Nova S

Knjigom "Đubre" želeo sam da obeležim osmogodišnju epohu strahovlade, rekao je pisac i jedan od autora emisije "Dobar, loš, zao" Marko Vidojković.

Pročitajte još:

U emisiji „Probudi se“ televizije Nova S ispričao da je svoju poslednju knjigu „Đubre“ počeo da piše u avgustu protekle godine iz želje da svoj društveni angažman pretoči u književni rad.

„U ovoj knjizi je režim glavni junak“, istakao je Vidojković i osvrnuo se na jednu od središnjih tema svoje poslednje knjige – pandemiju kuge – koja neodoljivo podseća na aktuelnu pandemiju koronavirusa.

On je istakao da smo mi jedina zemlja koja je imala tri talasa pandemije, ali i da se ispostavilo da je stvarni režim još gori od onog koji je opisao u „Đubretu“.

„Nije sam vrh režima kriv za sve što nam se dešava, neću da kažem da je kriv narod, već su krive javne ličnosti koje već osam godina ćute i prave se blesave“, rekao je Vidojković. „Već mesecima traje borba ne samo sa virusom, nego i sa kriznim štabom koji se ponaša kao da njime upravlja životinja, odnosno konj, kao u istoimenoj priči koju sam nedavno napisao, a da ih je briga za ljude.“

On je naveo da je „Đubretom“ želeo da obeleži jednu epohu.

„Ova epoha traje osam godina, epoha strahovlade Aleksandra Vučića, pretvaranje demokratije u autokratiju i autokratije u diktaturu, a ko će ako ne ja, pošto vidim da svi drugi pisci ćute i pišu krasnopisne istorijske knjige“, istakao je Vidojković.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram