Vesna Vojvodić: Iluzija da je u školama sve pod kontrolom, 100 puta je gore

Emisije 13. sep. 202112:13 > 12:19
Podeli:
Foto: Printscreen; Vesna Vojvodić

Vesna Vojvodić iz Sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost" rekla je u jutarnjem programu "Probudi se" da je bolan pad u realnost kad vidimo da se zapravo obrazovni sistem vodi na način da se samo kreira iluzija da je sve pod kontrolom, a da nekako na sve moguće načine taj semafor sistem pokazuje slabost.

„Najveći problem je u kontradiktornim porukama, obavezama i uputstvima. Prvo smo imali ideju da će sve škole krenuti bezbedno (iz zelene zone), pa nepuna dva dana kasnije smo videli da je to neizvodljivo. Maske se nose opciono, da bi evo danas maske bile obavezne za sve. Kao da to nije moglo da bude odlučeno mnogo meseci ranije. Rečeno je da je dezinfekcija bitna, a probajte da dezinfikujete sve klupe u razmaku od 10 minuta između prepodnevne i popodnevne smene. Postoji uputstvo o smanjenoj fluktuaciji učenika na velikom odmoru i na hodnicima. Probajte 1.000 učenika u jednoj većoj školi da motivišete da nemaju bliske kontakte“, navela je Vojvodić.

Ona je upitala i kakva je to distanca kada imamo 30 učenika u odeljenju.

„Naučiti da živite sa koornom, ne znači da trebate da joj se predate, već da se smisleno borite protiv nje… Mi nismo dobili iz Ministarstva ni iz drugih organa vlasti odgovor na pitanje kako su zamislili da funkcioniše taj žuti sistem. Žuto svetlo podrazumeva da jedna grupa učenika ide u školu ponedeljkom, sredom i petkom, druga grupa utorkom i četvrtkom, pa se onda smenjuju. Ali ko će organizovati onlajn nastavu za one učenike koji su danas kod kuće“, rekla je Vojvodić.

Opširnije pogledajte u videu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar