Foto: Printscreen NOVA S

Gostujući u emisiji “Probudi se”, potpredsednik Građanskog demokratskog foruma Rade Veljanovski rekao je da je predložen za člana Nadzornog tela za praćenje medija, koje je nastalo kao rezultat pregovora vlasti i opozicije, ali da nije siguran ko odlučuje o tome ko će biti članovi tog privremenog tela.

Veljanovski je u jutarnjem programu Nove S rekao da je zvanično predložen da bude deo Nadzornog tela za praćenje medija, čije se zvanično formiranje očekuje u narednom periodu. On je dodao da, pored toga što je predložen, i dalje ne zna da li će biti deo tog privremenog tela.

Pročitajte još...

“Moram da priznam da ni meni nije jasno ko će odlučiti, u krajnjoj liniji, ko će biti deo toga od onih koji su predloženi. Meni je možda ta funkcija i najjasnija. Pisao sam teo platforme za rešavanje tih problema i poboljšanje izbornih uslova. Moj predlog nije do kraja prihvaćen – predložio sam da u tom telu budu predstavnici nevladinih organizacija, poput BIRODI-a, Crte i Transparentnosti. Predložio da ga čine fakulteti koji imaju u svom programu studije medija i novinarstva i predstavnici novinarskih udruženja. Međutim, to nije prihvaćeno, već je rečeno da će to telo činiti šest predstavnika koje će predložiti REM i šest predstavnika koje će predložiti opozicija”, naveo je on i potom objasnio šta je svrha Nadzornog tela za praćenje medija.

“Ideja je da to telo, u kooperaciji sa REM-om, pokuša da pomogne da se zakoni, koji govore o tome kako bi mediji trebalo da rade u periodu pred izbore, poštuju više. To telo ne bi trebalo da zameni REM, već naprotiv – da ga stalno podseća šta su njegov obaveze. I ja smatram da REM ne radi dovoljno i po zakonu i zato smo napravili ovaj predlog. Ne očekujem da se dogodi nešto veliko, ali to jeste način pomoću kog možemo naterati neke ljude da rade svoj posao ”, poručio je Veljanovski.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram