Tema ovonedeljnog "Utiska nedelje" bilo je prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića koje je predstavljeno kao još jedan državni udar, kao i da li je to prisluškivanje bilo legalno ili ne.

Gosti Olje Bećković bili su general u penziji i bivši direktor VBA Momir Stojanović, advokat Vladimir Beljanski i potpredsednik narodne stranke Miroslav Aleksić. Oni su se složili da prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne predstavlja državnu udar već zamajavanje javnosti, skretanje pažnje sa onoga što se dešava u zemlji, a cela priča predstavlja strašno poniženje za pravosuđe.

General u penziji i bivši direktor VBA Momir Stojanović, ukazao je da ovo nije jedini državni udar i afera vezana za Aleksandra Vučića, ali da se do sada nijedan državni udar nije ni dogodio.

Prema njegovom mišljenju, najverovatnije je da je Vučić “uspostavio telefonski kontakt sa osobom za koju je odobrena mera prisluškivanja”, ali da je reakcija predsednika bila veoma čudna.

Stojanović kaže da ne veruje da je to prisluškivanje naručio sadašnji ministar odbrane Nebojša Stefanović, a nekadašnji ministar policije, ali da je uveren da je u pitanju “rat između njega i Aleksandra Vučića”.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, koji je i otkrio aferu Jovanjica, smatra da je najnovija afera oko prisluškivanja Vučića način da režim skrene pažnju sa dešavanja u zemlji, konkretno sa suđenja Predragu Koluviji, vlasniku poljoprivrednog gazdinstva “Jovanjice” na kome je zaplenjeno 650 kilograma marihuane i 65.500 stabljika ove biljke.

“Vučić je nervozan jer ne kontroliše slučaj Jovanjica. To je toliko veliki i važan slučaj jer vlast zna da bi na njemu mogla da padne, što je već trebalo da se dogodi da je Srbija iole uređena država”, rekao je Aleksić.

Prema mišljenju advokata Vladimira Beljanskog, postoji mogućnost da se radilo o legalnom prisluškivanju.

Kod prisluškivanja predsednika radi se o tome da je sud određeno lice stavilo na mere, odnosno dozvolio da se neko lice prati i prisluškuje i da je to lice bilo u vezi sa Vučićem.

Pogledajte celu emisiju:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare