Utisak: Milica Kralj, Žaklina Tatalović, Olivera Zekić

Emisije 17. nov. 202007:56 > 07:59
Podeli:
Utisak nedelje Foto: Ivan Dinić/Nova S
Foto: Ivan Dinić/Nova S

U ovonedeljnom "Utisku nedelje", gošće Olje Bećković bile su novinarka televizije N1 Žaklina Tatalović, medijski konsultant i nekadašnja članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić i pozorišna rediteljka Milica Kralj.

Povod za emisiju bile su seksističke uvrede koje je Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, izneo na račun novinarke Žakline Tatalović u emisiji “Hit Tvit” koja je emitovana 7. novembra na televiziji Pink.

Tokom emisije Tatalović i Kralj saglasile su se da je mnogo opasnije ukoliko uvrede dolaze sa televizije sa nacionalnom frekvencijom, nego sa društvenih mreža, dok Zekić tvrdi da je uvreda – uvreda.

Na pitanje Olje Bećković kakav je to bio napad, Tatalović ocenjuje da je to ponajmanje napad na žene.

“Mislim da je to napad na mene, televiziju N1 i slobodne medije. Napad na način na koji moja televizija i ja radimo”, smatra novinarka.

Kako kaže, poslednjih devet meseci svakodnevno doživljava napade od urednika Informera, a da je sada to prešlo na televiziju sa nacionalnom frekvencijom pa je “mnogo vidljivije i više je odjeknulo”.

S druge strane, Zekić smatra da Žaklina “ima utisak da je možda sam Aleksandar Vučić poslao Aleksandru Vuksanoviću šta da radi”.

“Uz dužno poštovanje Žaklina, ja bih rekla da predsednik Vučić ne vodi baš toliko računa o tebi, već se bavi mnogo važnijim problemima”, rekla je nekadašnja članica REM-a novinarki Tatalović.

Kako kaže, ne zna ko je poslao poruku, jer nije ni Vip ni Telekom.

Rediteljka Milica Kralj smatra da je bitno da li su u pitanju društvene mreže ili nacionalna frekvencija.

Kako kaže, Zekić deli sudbinu građana i građanki Srbije koja je u velikoj meri zapravo oblikovana uticajem medija i onoga što vide i čuju na televiziji.

“Građani nemaju svest da oni finansiraju ljude koji dođu u institucije”, rekla je Milica Kralj i dodala da “kada izađete iz institucije, ne možete se praviti da živite u Švajcarskoj”.

“Gospođa Dolovac može da se krije do sutra ispod papira, ali kada izađe iz institucije ne može da se pretvara da živi u nekoj skandinavskoj zemlji”, smatra rediteljka.

Pogledajte celu emisiju:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar