Daleko od gradske gužve i vrućine, u srcu prvog geoparka u istočnoj Srbiji, porodica Badrkić čuva tradiciju i neguje domaćinstvo koje gradi i razvija decenijama unazad. Na uzvišenom delu Donjeg Milanovca, iskoristili su sve blagodeti Đerdapa i žive isključivo od svog rada i hrane koju sami proizvedu. Od skora sa njima u čarima prirodnog mogu uživati i svi turisti.
U srcu Nacinalnog parka Đerdap pronašli smo Iliju Badrkića, domaćina čija se porodica pre turizma prvenstveno bavila stočarstvom. Na obodu Dunava on ovce gaji zbog najkvalitetnijeg mesa, a krave zbog mleka od koga dobijaju svoje proizvode.
Svu hranu Badrkići proizvode sami, a neguju i lekovito bilje koje hrani daje posebnu draž. Turiste iz svih zemalja Badrkići uvek dočekuju spremno, posle hleba i soli, dolazi neizostavno slatko, a tu s i vlaške plašinte uz njih trpeza obiluje i drugim specijalitetima.
Prilog Katarine Golubović iz emisije „Probudi se“ pogledajte na početku ove vesti.
BONUS VIDEO: Na pragu gvozdene kapije je najveća klisura u Evropi, a skrivena je u istočnoj Srbiji