U Brodarevu za ukop pokojnika više nema mesta

Emisije 23. Feb. 202120:12
Share:
Foto:Nova S

Nedostatak mesta za sahranjivanje u islamskom groblju na Rosuljama u Brodarevu postaje ozbiljan problem sa kojim se suočavaju žitelji ovog kraja. Prema procenama meštana, na mesnom groblju mesta za ukop pokojnika više nema, pa se ovaj problem nameće kao hitan za nadležne organe. Trenutno se izvode radovi na proširenju islamskog i pravoslavnog groblja na Rosuljama, međutim rok za završetak radova je mart mesec.

“Bio sam na sahrani prijateljice i stvarno nema više mesta. Ja ne znam gde više ljudi da se sahranjuju. Imam utisak da će jedne na druge sahranjivati”, kaže jedan od meštana Brodareva.

“Ovo groblje je puno poodavno, već deset godina čekamo novo groblje, stvarno je situacija kritična. Ne da se više plašimo smrti, već sad i sahrana jer mesta nema”, jadaju se Brodarevci.

Foto:Nova S

Žitelji Brodareva sa zebnjom čekaju završetak radova na proširenju mesnog groblja na Rosuljama. Svedoci su da se prilikom ukopa u postojeće groblje, zbog popunjenosti kapaciteta, neretko dešava da se pronađu posmrtni ostaci davno preminulih, koji nisu bili obeleženi.

Kako bi donekle spasili situaciju, nadležni iz opštinske uprave izabrali su jednu manju parcelu koja će pomoći dok se nova ne sredi.

“Zbog smrtnih slučajeva u Brodarevu ovih dana, kojih ima nešto više nego obično, odlučili smo da dopustimo novu parcelu. Konsultovaismo se sa izvođačima radova i oni su pristali tako da se nadam da će biti dovoljna dok novo groblje ne bude u funkciji”, kaže član Opštinskog veća Armin Mujezinović.

Armin Mujezinović Foto:Nova S

Lokacija za proširenje se nalazi preko puta postojećeg muslimanskog i pravoslavnog groblja i zahvata površinu od oko jednog hektara. Projektom je predviđeno da se uradi ograda, staze sa behaton pločama i ivičnjacima, a planirano je i ozelenjavanje tog prostora.

Ceo prilog u emisiji “Među nama” TV Nova S novinarke Katarine Radović možete pogledati ovde:

Komentari

Your comment