„Strašno je što je javnost podeljena o slučaju Lečić“

Emisije 27. mar. 202108:00 > 08:01
Podeli:

Novinarka Miljana Nešković upozorila je da nije dobro što u društvu postoje podele o slučaju Branislava Lečića, koja je koleginica Danijela Štajnfeld optužila da je silovao 2012. godin, jer je, kako je navela, “strašno što je javnost podeljena o zločinu”. 

“Strašno je što se na sada društvenim mrežama deo ljudi bavi kakva je osoba Danijela, da li ima provokativne fotografije, da li je simpatična ili ne.. Treba da se zna ako žena kaže ne da je to ne bez obzira šta mislila javnost o njoj” istakla je Nešković u jutarnjem programu “Probudi se” na TV Nova S.

Kolumnistkinja portala Nova.rs, koja je aktivna i u grupu Novinarke protiv nasilja, ocenila da način kako se cela priča prati u  medijima pokazuje nezrelost društva kada je u pitanju jedna takva tema.

Ona je pozvala da se poštuju profesionalni kodeksi i dostojanstvo žrtve, ali i pretpostavka nevinosti.

“Potpuno je pravo glumaca da kažu da se ne osećaju prijatno da rade sa nekim ko je optužen za silovanje. Reakcija glumaca Beogradskog dramskog pozorišta je prirodna, a kritika tog čina glumaca u delu javnosti možda je posledica našeg anesteziranog odnosa prema zločinima” navela je.

Glumci su svojim odbijanjem da igraju u predstavi s Lečićem, prema njenim rečima, poslali dobru poruku i tako podržali koleginice koje možda žele da istupe u javnost sa sličnim iskustvima.

Komentarišući kritiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića na račun rezolucije koju je o Srbiji usvojio Evropski parlament, Nešković je naglasila da je “nepristojno i sramotno reagovanje predsednika države koji kaže evropskom parlamentu da laže”.

“Mi smo banalizovali naš parlament, sada idemo dalje pa hoćemo da obesmislimo i evropski. Sigurno je da predstavnici naše države ne pričaju tako sa predstavnicima Evropskog paralmenta i da je ovo za domaću upravu , ali je ipak sramota da je tako ponaša jedan predsednik države” zaključila je ona.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar