Dušan Spasojević i Nenad Milosavljević Foto:Nova S

Dušan Spasojeivć politikolog i Nenad Milosavljević jedan od autora u Njuz netu, gosti su emisije "Među nama" koja se emituje na televiziji Nova S, a sa novinarkom i voditeljkom Majom Nikolić razgovarali su o disciplinovanju ministara.

Ko su neodgovorni ministri i direktori javnih preduzeća sa kojima će predsednik Srbije sutra imati sastanak, kao i zašto često Vučić na sastancima disciplinuje funkcionere, neke su od tema večerašnje emisije.

Nenad Milosavljević rekao je da mu ne bi bilo svejedno pred sutrašnji sastanak da je on jedan od ministara ili direktora javnih preduzeća.

„Najgore što može da ti se desi u takvoj situaciji, da te predsednik javno kritikuje, jeste da avanzuješ, da napreduješ. Videli smo da su pojedini ministri i funkcioneri koji su imali prilično ozbiljne gafove, povučeni neko vreme iz javnosti, čisto da ih zaboravimo i onda su se pojavili na nekoj, obično, mnogo boljoj funkciji“.

Dušan Spasojevič je rekao da smo do sada videli, da verovatno niko od naprednjaka nije kažnjen.

„Čak i oni koji su bili privremeno sklonjeni kao što je primer gospodina Gašića, posle godinu dana i malo više, su dobili čak i bolje funkcije. Naprosto, SNS, a pre svega Vučić, čuva svoje ljude i ne dozvoljava da oni pate zbog grešaka koje su načinili. Zbog loše politike koju vode, zbog plagijata koje su imali… Tako da prosto, on čuva svoje ljude i to je važan deo njihove partijske discipline. A i važan deo prercepcije Vučića kao nekoga ko je zaštitnik, nekoga ko je vođa…“, rekao je između ostalog Sapsojević.

O čemu su još govorili gosti emisije „Među nama“ pogledajte u video prilogu: