Šok do četvrtka – neispunjeno obećanje

Emisije 04. mar. 202118:59 > 19:04
Podeli:
Foto: NOVA S

Dani brzo prolaze i često toga nismo svesni. Posebno brzo prođu kada damo neko obećanje. Sednica saveta za Nacionalnu bezbednost povodom novih saznanja u istrazi protiv grupe Velja Belivuka biće održana u subotu i pored toga što je predsednik Aleksandar Vučić, pompezno najavio da će najkasnije u četvrtak biti javno objavljeni takvi detalji istrage, da će ceo svet biti šokiran.

Danas je četvrtak, 4. mart 2021. Ovo je deveti četvrtak u godini i ne bi se toliko razlikovao od prethodnih osam, da pre nekoliko dana nismo čuli nešto što je trebalo da ga obeleži…

Predsednik Vučić je rekao daće najkasnije u četvrtak izneti šokirajuće činjenice. Uprkos obećanju, jezivih detalja istrage, kako su nazvani, i dalje nema. Iznenađenje ili ne?

Korisnici Tvitera su podelili mišljenja o najavljenom četvrtku, neki od njih pišu-  „Sada sam se probudio, da li se obratio?“, „Danas je četvrtak. Danas nećete videti ništa od onoga što vam je obećao Vučić“, „Samo nije rekao u koji cetvrtak“, „Vučić je zaključio da je sve već toliko jezivo da nam ne treba još i Jezivi Četvrtak“.

POGLEDAJTE JOŠ:

Mnogi poznavaoci prava upozoravali su prethodnih dana da bi objavljivanje materijala iz istrage, uzmemirilo javnost, ali i prekršilo nekoliko zakona. Da li ih je predsednik Srbije poslušao?

„Kad se razmisli, onda se vidi da je to bilo obećanje previše u znaku one brzine koja je neobazriva i slepa. Ja mislim da je tu jedan od problema u toj njegovoj potrebi da se uradi to odmah, da se uradi sve, da se uradi do kraja, a onda stvarnost ili politike diktiraju odgovore da to ne može sada i ne može u toj meri i ne može na takav način“, rekao je sociolog Ratko Božović.

Nije prvi put da se ne ispunjavaju obećanja u sličnom kontekstu. Pre skoro pet godina, tadašnji premijer, obećao je da će ubica pevačice Jelena Marjanović, biti iza rešetaka za 48 sati. Slično je bilo i u slučaju Zorana Babića i saobraćajne nesreće na rampi kod Doljevca u kojoj je život izgubila Stanika Gligorijević.

„Mi nismo videli ko je vozio auto. Vi niste dozvolili da se vidi snimak javne kamere. Vi ste zaključili sami , rekli ja sam video i on nije kriv. Snimak je užasan. Ali pošto vidim da vi izražavate sumnju, ja ću da molim kao predsednik da zamolim nadležne državne organe, da vam pokažu to. I da vidite kako ste se lažima služili svih prethodnih meseci“, rekao je tada Vučić.

Snimak i dalje nije obelodanjen. Ali da se vratimo na trenutne aktuelnosti. Jedino novo što smo danas saznali jeste informacija koja dolazi iz Višeg suda.

„Tužilac za organizovani kriminal Saša Ivanić zatražio je od Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu da produži pritvor grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su uhapšeni 4. februara“.

Značajna informacija, ali, od ovog četvrtka, očekivalo se više. A može biti i da je onako, kako pesnik kaže….

„Šta je na kraju srede? ČETVRTAK! A šta na kraju četvrtka? PETAK! Na kraju svih krajeva, uvek po jedan novi početak! Krajevi se potroše, počeci uvek traju. Početak, eto šta je na kraju!“, pisao je Branko Radičević.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar