Novinarka Tamara Skrozza ocenila je da bi kontinuirana neizvesnost mogla da bude fatalna po mentalno zdravlje nacije, po našu privredu, kulturu i život posle panademije. Ona je bila gošća televizije Nova S i jutarnjeg programa "Probudi se".

„Mi ne samo da ne možemo da planiramo šta će se edogoditi u naredna dva dana, mi ne znamo šta će se dogoditi sutra“, primetila je Skrozza.

Kao jedan od primera, ona je navela to što su roditelji đaka mlađih razreda osnovne škole tek juče popodne saznali zvaničnu odluku o tome da li njihova deca u ponedaljak nastavu pohađaju od kuće ili idu u školu.

„Kao i u mnogim drugim stvararima koje se nas građana i građnaki najdirektnije tiču, nas niko ne čuje i niko ne zarezuje“, konstatuje Skrozza.

Ona kaže da razume potrebu za onlajn nastavom, ali da je način na koji se ona organizuje, „u najmanju ruku skndalozan“.

„Ako je ova država ovakva kakva je, i ako mi živimo kako kako živimo, a mi, generacije koje sada nose tu državi smo, ipak. živeli u nekom normalnom vremenu, imali, uslovno rečeno, nekakvo normalno školovanje, kakav li će tek biti svet i kakava li će tek biti država sa decom za koju se pitam da li će iz škole izaći ne dovoljno obrazovana, nego uopšte pismena“, upozorava Skrozza.

Apostrofira nedostatk poverenja.

„Sve bi to moglo da se podnese da mi građani i građanke imamo osnova da verujemo ljudima koji odlučuju o našim sudbinama. Milslim da nema osnova da verujemo, ne samao Kriznom štabu, koji se obrukao, ne samo lično, već je obrukao čitavu svoju profesiju, nemamo osnova da verujemo ni onima koji sede, stoje, govore. mašu sa vrha ove države“, kaže Skrozza.

Ona je ocenila da na čelu države imamo čoveka koji pokušava da bude Tito i da vodi zemlju balansirajući između Istoka i Zapada.

Skrozza, ipak, primećuje da su sada neka drugačija vremena i da Srbija, bez obzira na sve, nema mnogo izbora osim da se okrene Evropskoj uniji.

Primećuje i da bi kritika EU, „evropsko no-no“ upučeno aktuelnoj vlasti u Srbiji, trebalo da bude mnogo jače.

Novinarka dodaje da je zbog svih napada zabrinuta za bezbednost brojnih kolega, lokalnih aktivista, ali i opozicionih lidera. 

Komentarišući naslovne strane, ona je ocenila da mi svakoga dana imamo poplavu vesti.

Nemamo manjak, nego inflaciju vesti. Previše ih je i u tom moru, u toj lavini, teško je čoveku da odredi šta je najvažnije i šta je zaista javni interes, šta je laž, šta je politička manipulacija“, zaključuje Skrozza.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar