Kovačević: Ne treba izaći na izbore pod postojećim uslovima

Emisije 21. sep. 202121:35 > 21:41
Podeli:
Siniša Kovačević , gost, emsija Među nama, Medju nama Foto: Nova S
Siniša Kovačević Foto: Nova S

Potpredsednik Narodne stranke (NS) Siniša Kovačević smatra da je izlazak na izbore pod postojećim uslovima "iluzorno i nepotrebno davanje legitimiteta" ovakom parlamentu i Savetu za nacionalnu bezbednost.

Siniša Kovačević je u emisiji „Među nama“ na TV Nova S rekao je da sastav Saveta za nacionalnu bezbednost pokazuje do koje mere je u Srbiji, kako ističe, uspostavljena vladavina najgorih.

„Savet čine jedan keramičar, jedna osoba koja je završila šestonedeljni kurs za bejzbol trenera u Americi i čovek koji je do juče prisluškivao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i koji ga ucenjuje“, rekao je Kovačević za Novu S.

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da je u pitanje doveden, kako je naveo, opstanak države i naroda, jer postoji opasnost da „jedna zemlja sutra može biti u vlasništvu multinacionalnih kompanija i da jedna lepa zemlja nestane i bude zatrovana sumpornom kiselinom“.

„Zar treba još nešto osim osećanja nelagode i stida, i što je ključno, osećanja odgovornosti, da se sujete i ideološke razlike eliminišu u stranu i da se shvati da se, ako je bolesnik bolestan od meningitisa, ne cede miteseri i ne zovete šminkera, nego zovete nekog jako dobrog lekara koji će vam pomoći. Moj stav je da ću uraditi ono što je do mene da do toga dođe“, rekao je Kovačević.

Upitan o učestvovanju Narodne stranke na izborima u Negotinu, Kovačević je odgovorio da je, pre svega, reč o „pokaznoj vežbi“.

„Narodna stranka je ovog trenutka potpuno inokosna i odlučuje da izlazi na izbore u Negotinu da pokaže dve stvari – ako oni budu pošteni, onda ćete videti fascinantan rezultat Narodne stranke, a ukoliko tamo budu kratko ošišani momci u džipovima bez tablica, ako bude bugarskih vozova i mašinovođa i ako bude kupovanja glasova, onda će to samo biti dokaz da na izbore ne bi trebalo ići i da se ne može ništa promeniti“, objasnio je Kovačević.

Na pitanje šta misli o pokušaju unapređenja kodeksa ponašanja poslanika Skupštine Srbije, Kovačević je odgovorio da bi svaka vrsta kodeksa bila nepotrebna da „tamo sedi 250 pristojnih ljudi“.

„Današnji parlament nije drugačiji od slike u narodu i od te slike ne mogu biti drugačiji ni sinod, ni generalštab, ni vlada. Oni ne mogu biti drugačiji od onoga što u mentalnom, misaonom, profesionalnom i stručnom smislu proizvodi masa, to što je u narodu definisano kao potreba za vođom i uspehom i načinima na koji se to postiže“, kazao je Kovačević.

Pogledajte celo gosotovanje Kovačevića u emisiji „Među nama“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar