Rašković Ivić: Tužilaštvo treba da sasluša Vučića i Vulina

Emisije 27. jul. 202110:10 > 11:17
Podeli:
Sanda Rašković Ivić, Printscreen/Nova S
Sanda Rašković Ivić, Printscreen/Nova S

Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke, kaže da tužilaštvo treba da sasluša predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra policije Aleksandra Vulina povodom tvrdnji Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Ona je i navela da bi neko od lidera opozicije bio "za 15 minuta doveden na saslušanje" da je Velja Nevolja rekao u iskazu da se sastajao sa njima.

Potpredsednica Narodne stranke istakla je u emisiji „Probudi se“ na TV Nova S da bi nakon iskaza Veljka Belivuka bilo normalno da i Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin daju izjavu u tužilaštvu. Ona kaže i da ne negira da Belivuk i Miljković mogu da izmišljaju.

„Mislim da je trebalo saslušati i Vučića i Vulina bez obrzira na sve, to je hazard bivanja na vlasti. Ako vas neko optuži, dužni ste da date odgovore. Iako bi Belivuk i Miljković mogli i da izmišljaju, bilo bi normalno da tužilaštvo sasluša Vučića i Vulina. Neka Vučić i Vulin nastupe u tužilaštvu sa istom lakoćom sa kojom su nastupili na televiziji Pink“, rekla je Rašković Ivić.

Ona je upitala šta bi bilo da je Belivuk naveo da se sastajao sa nekim od lidera opozicije.

„Taj bi za 15 minuta bio doveden na saslušanje“, kaže rašković Ivić.

Ona ističe da je klan Belivuk-Miljković nastao u vreme ove vlasti.

„Vi imate vlast koja je slizana sa mafijom, ili jedan njen deo, a ta vlast ne pada. Nije li to dovoljan razlog da se društvo uzdrma“, upitala je Rašković Ivić i dodala :

„Nebojša Stefanović je viđen da bude žrtvovan, iako je to čovek koji ima mnogo putera na glavi, verovatno su i njegova saznanja o drugima velika, čime ne mogu da ga tek tako sklone. Nije dovoljno žrtvovati Nebojšu Stefanovića, potopiti ga i tako oprati ruke.“

Govoreći o subotnjem intervju predsednika Vučića, potpredsednica Narodne stranke je ocenila da je on bio ispod očekivanja i usmeren na saniranje štete, dodaje i da predsednik Srbije nije, kako tvrdi, odgovorio ni na jedno pitanje koje muči javnost.

Ona je istakla da poligraf ne porizvodi pravno dejstvo, odgovarajući na ideju predsednika da ide na javni poligraf. Ivić ističe i da bi u tom slučaju predsednik išao na poligraf gde „poligrafista ima unapred pripremljena pitanja“.

„Nema ključnih odgovora kako je taj klan nastao, imamo informacije da su Belivuk i njegovi momci ‘disciplinovali’ tribinu, bili na inauguraciji predsednika i samo nekoliko meseci nakon što su bili suđeni pa pušteni za ubistvo karatiste“, podseća Rašković Ivić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar