Šabić: Institucije da provere navode Belivuka i Miljkovića

Emisije 27. jul. 202100:36 > 23:44
Podeli:
Medju nama
Rodoljub Šabić Foto:Nova S

Institucije moraju da provere navode Veljka Belivuka i Marka Miljkovića o umešanosti državnog vrha u kriminalne aktivnosti, ocenio je advokat Rodoljub Šabić u emisiji "Među nama"

POGLEDAJTE JOŠ:

Marko Miljković, desna ruka Veljka Belivuka, osumnjičenog vođe kriminalnog klana, u iskazu je rekao da se viđao sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom, te da je ministar lično odabrao kuću u Ritopeku, gde je klan Belivuk-Miljković izvršio najveći broj brutalnih likvidacija.

Ministar Vulin je odbacio ove navode i istakao da Miljković i Belivuk samo žele da se oslobode zločina koji im se stavljaju na teret.

Šabić smatra da tužilaštvo i sud treba da provere neke navode pripadnike ovog klana, ali i da ne postoji osoba koja misli da oni treba da budu oslobođeni optužbi za gnusne zločine.

Ipak, imamo činjenicu da su i pre njihovog hapšenja otvorena pitanja nekih odnosa klana sa ljudima iz vlasti.

„Je li Belivuk član vladajuće stranke od 2011., kako je naveo u iskazu. Jesu li ove formacije učestvovale u uvođenju reda tokom demonstracija“, samo su neke od činjenica koje treba ispitati, ocenio je Šabić.

Vlast je, smatra Šabić, sama dala publiciteta slučaju Belivuk-Miljković, ali prema njegovom mišljenju, svi građani bi podržali ovu i bilo koju drugu vlast u borbi protiv organizovanog kriminala.

„Nije pitanje da li treba da verujem Belivuku ili Vulinu, već da zemlja treba da ima institucije koje će to proveriti na pravilan način“, kazao je Šabić.

Pogledajte gostovanje Rodoljuba Šabića u emisiji „Među nama“:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar