Sajsi MC, emisija Među nama, Medju nama
Sajsi MC Foto: Nova S

Reperka Sajsi MC poznata je kao osoba sa jasnim stavom, sa autentičnom pojavom, ali i kao jedna od prvih ženskih repera na našim prostorima. Budući da se u tekstovima svojih pesama vešto poigrava sa rečima i provocira, narod je ipak voli. Njen pot za pesmu "Yugo dete" je proteklog vikenda osvojio prvu nagradu na regionalnom festivalu "Adria Muzzik Video Awards", te je ona tim povodom gostovala u današnjoj emisiji "Među nama", koja se radnim danima emituje na TV Nova S.

„Stvarno je velika stvar. Meni je to potpuno neočekivano bilo zato što „Yugo dete“ nije klasičan spot kao što svi zamišljaju neke epohalne spotove sa velikom produkcijom ili velikim brojem ljudi. Nas nekiliko je radilo na spotu i snimljen je telefonima. Onda se dešava da „Yugo dete“ dobije nagradu za najbolji hip-hop video godine i to je moja prva nagrada u tom klasičnom smislu. Jako je bitno zato što je ceo region. Prosto, nisam znala da će to u meni da izazove te emocije sreće. Bila sam iz fazona „Pa dobro, nominovali su me, lepo je“. Ali, tek kada se desi to… Dva dana sam kao da je zvezdana prašina malo više po meni sada“, pohvalila se reperka.

Sajsi MC, emisija Među nama, Medju nama
Sajsi MC Foto: Nova S

Na pitanje voditeljke Maje Nikolić da li je uspela da dokuči šta je to što se najviše dopalo ljudima koji su je izglasali za pobednika, Sajsi MC ni sama ne zna šta je to prevagnulo.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da je bio miks glasanja publike i miks stručnog žirija, tako da ja ne znam šta je prevagnulo. Da li moji fanovi koji su stvarno glasali, uoili žiri koji je prepoznao da je nešto vredno u celom tom paketu.

Reperka se osvrnula i na situaciju sa koronavirusom.

„Nema nastupa, nema izvora prihoda. Ja sam bila aktivna tokom 18 godina koncertno podjednako kao i na samom početku. Nije mi se dešavalo da imam neke pauze. Uvek je tu bio neki nastup, nekad veći, nekad manji. Bitna je aktivnost. Na početku sam mislila da će odmah da prođe, a u međuvremenu sam shvatila da mi se život nepovratno promenio. Još više bih pala da sam kreativno počela da se gasim, ali ja pumpam tu kreativnost“, rekla je, između ostalog, Sajsi MC.

Ceo intervju sa Sajsi MC pogledajte u video prilogu na početku teksta.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.