Slučaj nasilja vaspitačice nad decom u vrtiću "Zamak" u Beogradu šokirao je građane Srbije, a predsednica Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Bosiljka Jovanović smatra da odgovornost snose pre svega rukovodstvo ove ustanove, a zatim i inspekcija.

Jezivi snimak iz vrtića Zamak u Beogradu koji je preplavio portale i društvene mreže u najmanju ruku šokirao je građane Srbije, a nameće se pitanje ko nam i kako čuva i vaspitava decu.

Gordana Plemić iz Udruženja „Roditelj“ tim povodom kaže da je pitanje koliko je dugo ovo ponašanje trajalo, a da i dalje u nadležnom sekretarijatu nema nijedne prijave.

„Snimak je strašan, ne može čovek ni da ga gleda, a kamoli da pomisli šta se tu u stvari dešava i kako se oseća to dete i to je nedopustivo, bilo da je u pitanju privatni ili državni vrtić. Za sada znamo da za ovaj vrtić nema ni jedna prijava u sekretarijatu, gde smo dužni da prijavljujemo sve te nepravilnosti i za šta mislimo da nije u redu, a dešava se u vrtićima“, rekla je Plemić.

Predsednica Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije Bosiljka Jovanović kaže da je reč o krajnje neprimerenom ponašanju.

„Mislim da je ovde zakazao kompletan sistem. Ovo je jedno krajnje neprimereno, krajnje neetičko ponašanje. Granica se prešla i ne može se braniti, ovakvo ponašanje je neprihvatljivo i mora se preuzeti odgovornost. Ovde je prvenstveno zakazalo rukovodstvo vrtića, a zatim inspekcije, a ovo je bacanje senke na 30.000 zaposlenih u predškolskim ustanovama i na preko 19.000 vaspitača koji savesno i odgovorno obavljaju svoj posao“, rekla je Jovanović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar