Podeli
Foto: Nova S

Odugovlačenje dijaloga vlasti i opozicije predstavlja "kupovinu vremena" dok Aleksandar Vučić ne odluči šta će da radi, jer kod nas ipak Vučić odlučuje o svemu i njegova je poslednja, rekla je u emisiji "Među nama" novinarka Antonela Riha.

Nakon što je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio da su oni spremni za dijalog, a da se samo čeka srpski parlament, na pitanje da li je Skupština Srbije spremna za dijalog vlasti i opozicije, Riha je rekla da su jedino evropski parlamentarci potpuni spremni.

“Ohrabruje da se opozicija nešto dogovora i da imaju neke nacrte zahteva, a što se tiče vlasti verujem da će oni sada igrati neku igru, da se izvlače na priču da je u 21. veku nemoguće napraviti onlajn sastanak. Verujem da Dačić čeka na Vučićeve instrukcije,  jer kod nas ipak Vučić odlučuje o svemu i njegova je poslednja”, rekla je ona.

Na pitanje da li je ovo “vrdanje”, odnosno odugovlačenje vlasti, Riha je rekla da po njenom mišljenju ovo deluje kao “neka kupovina vremena” dok Vučić ne odluči šta će da radi i kako će skupština, koja bi trebalo da pozove na razgovor, da odluči.

Naravno, dodaje Riha, u dijalogu treba da učestvuje i vanparlamentarna opozicija, jer mi nemamo parlament u kome opozicija uopšte postoji i ceo smisao ovih razgovora jeste da se dođe do nekih fer uslova koji će da obezbede poštene i fer izbore.

O čemu je još govorila Antonela Riha  pogledajte u video prilogu:

Komentari

Vaš komentar