Reljić i Brkić: Svetsko resetovanje kapitalizma

Emisije 23. Feb. 202121:40
Share:
Slobodan Reljić i Miša Brkić Foto:Nova S

Osnivač Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab predstavio je na ovogodišnjem online samitu možda i najambiciozniju agendu do sada pod nazivom "Veliko resetovanje". Zbog čega je ova ideja podelila javnost i zbog čega se ona skoro odmah pretvorila u još jednu teoriju zavere u emisiji "Među nama" govore sociolog Slobodan Reljić i novinar Miša Brkić.

Na pitanje šta tačno znači i kako on doživljava naziv “Veliki reset”, Reljić je rekao da se globalni kapitalistički sistem  nalazi u jednoj ozbiljnoj krizi, podsetivši na veliku ekonomsku krizu 2008. godine i činjenicu da se od tada nije ništa preduzelo da bi se taj sistem doveo u red.

“Svi pokazatelji koji su doveli do krize 2008. sada su još gori. Očigledno se sada spremaju za taj veliki slom, a sam naziv ‘Veliki reset’  je od pre pola godine, a sada je prezentovan. To je veliko i globalno pitanje pokušaja spasavanja liberalnog kapitalizma koji je u današnjem lošem stanju”, rekao je Reljić.

Prema mišljenju Miše Brkića, o slomu kapitalizna ćemo još razgovarati.

“Nisam siguran da je Švabova inicijativa prilika da se spase kapitalizam. Kapitalizam spasavaju vredni preduzetnici koji imaju dobre ideje i dobre kompanije u kojima rade dobro plaćeni radnici tako da za kapitalizam nema zime”, ocenio je Brkić.

O čemu su još govorili Slobodan Reljić i Miša Brkić možete pogledati u video prilogu:

 

Komentari

Your comment