Foto: Nova S

Poslednjeg dana 28. Palićkog filmskog festivala premijerno je prikazana i serije "Kljun", koja će se od ove jeseni emitovati na TV Nova S. Ovim povodom su se direktno sa Palića u jutarnji program "Probudi se" uključili reditelji serije "Kljun" - Jelena Gavrilović i Uroš Tomić.

Reditelji su s voditeljem Danilom Mašojevićem sabrali utiske, te otkrili kako je festivalska publika reagovala na prve dve epizode koje su emitovane.

„Prvo smo bili srećni što je toliko publike gledalo, pošto je ovo filmski festival. Nismo očekivali da će toliko publike biti. Očekivali smo da će posle prve epizode dobar deo publike otići, ali su ostali i odgledali i drugu epizodu do kraja. To svakako ne znači da će serija svima da se dopadne, niti svaka serija to može“, rekao je Uroš, koji je dalje dodao da je možda očekivao oštrije kritike, s obzirom na to da se radnja serije odigrava upravo u Subotici.

Foto: United Media

„Ovo je publika koja je možda mogla biti i oštrije naklonjena jer se radnja dešava u njihovom gradu, pa su možda mogli biti i razočarani nekim stvarima kako su prikazaane, ali su na te stvari dobro reagovali“, rekao je.

PROČITAJTE JOŠ

Rediteljka Jelena Gavrilović se osvrnula na to što su se posle mnogo snimajućih dana vratili „na mesto zločina“, ali ovoga puta u potpuno drugačijem aranžmanu.

„Potpuno drugačije deluje mesto kad se dođe na odmor. Manje-više smo i snimali ovde gde se dešava festival. Lokacije su nam bile u Subotici i okolini. Dosta ljudi nam daje komentare koje ne bismo dobili da smo negde drugde emitovali – ko kojim akcentom priča, koje bunjevačko ime je dobro, koje nije dobro odabrano, i to je zanimljivo. Srećemo ljude koji su nam statirali u seriji, koji nam dovode svoje prijatelje“, rekla je ona.

Za kraj, reditelji su objasnili po čemu se to serija „Kljun“ razlikuje od ostalih.

„Najviše se razlikuje zbog miksa žanrova i što ima elemenata fantastike. Nismo baš u domaćim serijama to viđali, a drugo bi sigurno bilo to što postoji element humora koji je važan za seriju. Nije samo mrak, kriminal, da su svi depresivni. Neki su i glupavi, neki su smešni“, objasnili su.

Serija „Kljun“ počinje s emitovanjem na TV Nova S od jeseni, a glavne uloge tumače Ivana Vuković, Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić, Nataša Šolak.

Bonus video

Nova.rs na snimanju serije „Kljun“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.