„Radnici Hitne pomoći mogu biti kažnjeni zbog podrške protestu“

Emisije 24. jul. 202109:12 > 13:14
Podeli:
Foto: Printscreen NOVA S

Podršku građanima, koji su se okupili na mestu pogibije malog Stefana, pružili su i radnici Hitne pomoći, kolege dečakovog oca. Sirene kola Hitne pomoći odjekivale su sablasno Karaburmom, a doktor Rade Panić iz Sindakata lekara i farmaceuta Srbije je nagovestio da će oni zbog toga verovatno biti kažnjeni. U emisiji “Probudi se”, doktor Panić je objasnio zbog čega je to rekao.

“Sutra će direktori po naredbi ministra pokušati da kazne i zastraše kolege koji su pokazali šta je solidarnost”, napisao je Panić, između ostalog, na društvenoj mreži Tviter.

Odgovarajući na pitanje zbog čega misli da će radnici Hitne pomoći biti kažnjeni, Panić je istakao da ceo sistem ne funkcioniše kako treba.

Pročitajte još...

“Svedoci šta se dešava sve u Srbiji. Recimo da sam ja tu preventivno reagovao. Oni će procenjivati kolika je politička šteta od ovoga i da li će kazniti kolege koje su izrazile solidarnost. Ne znam kakvo je interno pravilo službe kod kolega u Beogradu, uvek načelnici i direktori mogu da nađu neki razlog”, naveo je on.

Panić ističe da postoje veoma loša iskustva sa službama Hitne pomoći u Beogradu.

“Da ne pominjem šta je sve rađeno. Imamo sada i udruženje koje je osnovano kako bi se promenio Zakon o hitnoj medicinskoj pomoći koji faktički nemamo. Ja moram da branim kolege i da naglasim da je u pitanju vrlo loša organizacija rada za koju odgovorni ljudi na pozicijama – načelnici i direktori. Taj period koji su saniteti proveli podržavajući protest aposlutno nije neko vreme odsustvovanja s posla i bili su na terenu. Da im je javljeno da treba nešto da izvrše, oni bi sigurno to učinili“, naglašava Panić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar