Radmila Vasić i Zoran Vuletić o glasačkim malverzacijama i uticaju javnih ličnosti na listama
Foto: Nova S

Radmila Vasić, potpredsednica Dveri, kaže da o slučaju "uvoza" glasača iz Republike Srpske ova politička organizacija nema direktnih saznanja, osim iz medija, ali je ocenila da je više nego očigledno da se radi o, kako kaže, malverzacijama.

MUP to mora da sankcioniše, poručuje Vasić u emisiji „Među nama“ na TV Nova S.

„Neverovatno je da sa jedne strane ‘proizvode’ državljanstva, a sa druge imamo da u inostranstvu naša dijaspora ne može da glasa, jer se ukidaju biračka mesta, te imamo dvostruke aršine“, rekla je Vasić.

Ona ističe da je važno da građani glasaju po svojoj savesti, a ne na osnovu pritisaka i uslovljavanja.

Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma, navodi da je neverovatno kako vlast podmićuje glasače pred izbore.

„To je skandal sam po sebi, postoje i druge stvari na osnovu kojih je prosto neverovatno kako podmićuju mlade sa 100 evra, penzionere, tako da mi imamo vlast Aleksandra Vučića koji sinoć u emisiji obećava takve stvari i podmićuje birače dva meseca pre izbora, to je skoro za demonstracije u Beogradu, jer to je stvarno nedopustivo“, kaže Vuletić za Novu S i dodaje:

„Stotine miliona evra su Aleksandar Vučić i SNS već potrošili u predizbornoj kampanji budžetskih para kupujući glasove.“

Govoreći o „uvozu“ birača iz Republike Srpske, Vuletić navodi da je to jedan paradoks jer „znamo da unazad desetine godina ovi ljudi imaju pravo da se ovde prijave i da glasaju“.

„Šta sada znači ova ujdurma, osim da ucenjuju te ljude koji nisu dovoljno obavešteni o svojim pravima“, pita se Vuletić.

On podseća i da su zaposleni u javnom sektoru pod pritiskom da glasaju za SNS.

Bonus video – Novi dokazi „uvoza glasova“ u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare