Pucaju zidovi i stakla: Dorćolci u strahu od rušenja zgrade

Podeli:
Foto: print screen Probudi se

Proteklog vikenda se greškom investitora urušila stambena zgrada u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, sa sada se stanari zgrade u Dubrovačkoj 6a na Dorćolu plaše da ih ne zadesi slična sudbina. Na placu pored njihovog bi trebalo da nikne nova zgrada, a s početkom građevinskih radova zidovi na na njihovim stanovima počeli su da pucaju.

Stanari kažu da su pokušali da se dogovore sa investitorom ali u tome nisu uspeli. Na pitanja televizije NovaS investitor odgovara da sve rade po propisu i da opasnosti nema.

Jedan od stanara zgrade u Dubrovačkoj ulici, Danko Pavlović kaže da su problemi počeli pre oko mesec i po dana.

Povezane vesti:

“Komšije su počele da se žale na pukotine na zidovima, promene na stolariji, neka stakla su napukla. To se dešavalo paralelno sa bušenjem šipova pored zgrade i rušenjem naše ograde”, objašnjava Pavlović.

Navodi da su šipovi koji su iskopani pored zgrade sada zatrpani zemljom, što navodi na sumnju da investitor te radove skriva od inspektora.

Investitor je naveo da su izvršene sve bezbednosne procene, da su građevinske inspekcije svakodnevno na terenu i na 20 tačaka mere sleganja tla.

“Takvi navodi ne odgovaraju istini. Tačno je da smo mi imali razgovore sa investitorom ali nakon završenih sastanka kad bismo poslali zapisnik nikad nismo dobili ni jednu pisanu potvrdu da će dogovor biti poštovan. Osim lepih reči ljudi koji rade za investitora da će sve biti u redu mi nemamo ništa”, kaže.

Objašnjava da su njihovi zahtevi da im se dostavi projektno-tehnička dokumentacija, zvaničan projekat obezbeđenja temeljne jame da bi mogli to da dostave nezavisnim stručnjacima da daju mišljenje i da investitor obezbedi polisu osiguranja od odgovornosti sa pokrićem štete trećim licima, što je rekao da ima ali nikad nije pokazao.

“Kad je nastala šteta obećali su nam da će sve da se brzo reši. Mi smo samo tražili da sve što su obećali potpišu da je njihova obaveza, ali oni to nisu hteli. Nakon toga smo podneli dve prijave Građevinskoj inspekciji, ali oni nisu reagovali”, kaže Pavlović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar