U Austriji je pet osoba urmlo nakon što su jeli kajmak u kome se nalazila bakterija listerija. O kakvoj bakteriji je reč, kako može da se nađe u hrani i kakav kajmak mi jedemo, na šta naši proizvođači posebno obraćaju pažnju, u kakvim uslovima drže mlečne proizvode, koliko vode računa o higijeni, sve ovo je odlučio da proveri Nebojša Jovanović, reporter jutarnjeg programa "Probudi se". On se jutros našao sa proizvođačima ovo proizvoda na čačanskoj pijaci.

Reporeter TV Nova saznaje šta kažu proizvođači kajmaka, kako se pravi dobar, a kako vodi računa da je i ispravan za jelo.

Milomirka Popović iz Dragačeva koja već 50 godina pravi kajmak i dolazi na čačansku zelenu pijacu otkriva za TV Nova kako se kajmak proizvodi, koliko treba litara mleka za kilogram kajmaka i kad je kajmak star a kada mlad.

Upravnik RJ „Zelena pijaca“ u Čačku Bogoljub Radisavljević za TV Nova pojašnjava da li postoji uopšte opasnost da se na pijaci nađe neki zaraeni kajmak i kakva je procedura ko sve može da prodaje na mlečnoj pijaci.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO Grad Čačak za kafanske račune navodno dao 80.000 evra: Opozicija smatra da su tako izvlačili pare da kupuju glasove

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar